Darmowa dostawa już od 499 zł dla wszystkich zamówień!

Pakowarki próżniowe służą do przedłużenia trwałości produktów spożywczych poprzez hermetyczne zamykanie ich w workach bez dostępu powietrza. Dzięki tej metodzie żywność zachowuje świeżość, smak i wartości odżywcze na dłużej. Produkty zapakowane próżniowo można też poddać obróbce termicznej metodą sous vide. W naszej ofercie znajdują się wydajne pakowarki komorowe - idealne do intensywnego użytkowania w gastronomii - oraz pakowarki listwowe odpowiednie do mniejszych lokali.

Profesjonalne pakowarki próżniowe - świeżość i bezpieczeństwo żywności

Pakowanie próżniowe to nie tylko sposób na wydłużenie trwałości produktów spożywczych. W profesjonalnych kuchniach pozwala usprawnić proces przyrządzania dań, np. dzięki możliwości wcześniejszego przygotowania półproduktów do dalszej obróbki. Umożliwiają również wygodne porcjowanie dań oraz marynowanie składników.

Pakowanie próżniowe znacząco ogranicza straty żywności, pozwala na lepszą organizację pracy oraz ułatwia utrzymanie porządku w chłodniach i magazynach. To inwestycja, która szybko się zwraca - zarówno w oszczędności surowców, jak i w jakości serwowanych potraw.

Pakowarki komorowe z listwowe - czym się różnią?

W naszej ofercie znajdziesz dwa główne typy pakowarek próżniowych - komorowe i listwowe, dzięki czemu łatwo dopasujesz urządzenie do charakteru swojej działalności:

  • Pakowarki komorowe - to idealny wybór dla restauracji, firm cateringowych i dużych kuchni zbiorowego żywienia. Pozwalają one na pakowanie większych ilości żywności, w tym również produktów płynnych i wrażliwej żywności, z zachowaniem precyzji i wysokiej wydajności. Oferują szereg ustawień i specjalistycznych funkcji. Są kompatybilne z łatwo dostępnymi, gładkimi workami do pakowania.
  • Pakowarki listwowe - prostsze i bardziej przystępne cenowo urządzenia, które sprawdzą się przede wszystkim w mniejszych lokalach gastronomicznych. Do pakowania przy ich użyciu wykorzystuje się moletowane worki do pakowarek.

Zgrzewarki gastronomiczne - szybkie i szczelne zamykanie opakowań 

Zgrzewarki do tacek nie mają funkcji pakowania próżniowego, służą natomiast do szczelnego zamykania produktów w opakowaniach na wynos. W połączeniu z kompatybilnymi matrycami, pozwalają na wygodne i higieniczne pakowanie żywności w restauracjach oferujących dania z dowozem, cateringu, handlu czy przetwórstwie spożywczym.