Darmowa dostawa już od 499 zł dla wszystkich zamówień!

Piece do pizzy

Piece do pizzy to kluczowy element wyposażenia każdej pizzerii. Ich podstawową cechą jest przystosowanie do specjalnego wypieku, a różnice między poszczególnymi modelami wynikają głównie z pojemności wsadu. Wydajność pieców, decydująca o szybkości wydawania posiłków, jest równie ważna. Średnio, piec do pizzy jest w stanie upiec około 100 sztuk pizzy na godzinę, ale liczba ta zależy od wielkości urządzenia, jego mocy oraz ilości komór. czytaj więcej...

Wybór pieca do pizzy w zależności od wielkości lokalu

Dla dużych lokali gastronomicznych proponujemy trzykomorowy piec do pizzy Moretti Forni z linii serieS ICON, który pozwala na jednoczesne wypiekanie 27 pizz o średnicy 32 cm. W przypadku średnich lokali, polecamy piec 2-komorowy z okapem i bazą Moretti Forni, który mieści po cztery pizze w każdej z komór. Dla małych lokali, proponujemy jednopoziomowy piec do pizzy E-4 marki Redfox. Każde z tych urządzeń charakteryzuje się nie tylko wysoką wydajnością, ale również precyzyjnymi systemami regulacji temperatury, co gwarantuje idealny wypiek.

Uniwersalność pieców do pizzy tunelowych 

Piece do pizzy tunelowe są urządzeniami o dużej uniwersalności. Oprócz pizzy, mogą one służyć do wypieku chleba, ciast czy przygotowywania pieczonych warzyw i owoców. Taki piec do pizzy znajdzie więc zastosowanie nie tylko w pizzeriach, ale również w piekarniach, cukierniach czy restauracjach. W naszej ofercie znajdują się piece do pizzy tunelowe Moretti Forni SerieT, które łączą ogrzewanie konwekcyjne i przesuw pieczonych produktów na taśmie ze stali nierdzewnej. Są one wyjątkowo wydajne, a ich konstrukcja minimalizuje utratę ciepła podczas pracy. Zapoznaj się z naszą ofertą pieców do pizzy!