Darmowa dostawa już od 499 zł dla wszystkich zamówień!

Retigo Blue Vision Piec konwekcyjno-parowy bojlerowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic

Retigo

Podobne modele

identification Numer katalogowy
00024158
lightning-bolt Napięcie
400 V
shield-check Gwarancja
3 lata
pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia
clipboard2-check-fill
stan magazynowy
towar na zamówienie.
calendar3
termin realizacji
2-5 tygodni
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 117 999,00 zł
117 899,01 zł
netto: 95 852,85 zł
147 477,00 zł
netto: 119 900,00 zł

Produkty powiązane

Opis

RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych Retigo z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane w taki sposób, aby zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników. Wszystkie modele w wersji podstawowej wyposażone są w funkcję automatycznego czyszczenia, Easy Cooking, klapkę do odprowadzania pary i 6-punktową sondę termiczną. Sterowanie odbywa się za pośrednictwem 8" panelu dotykowego, zapewniającego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji pieca.

Piec konwekcyjno-parowy Retigo Blue Vision 2011 b posiada kilka technik pieczenia, m.in. pieczenie konwekcyjne (30°C - 300°C), parowe (30°C - 130°C), konwekcyjno-parowe (30°C - 300°C) oraz bio-gotowanie (30°C - 98°C). Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.

Unikalne korzyści pieców Retigo:

  • Vision Perfect Cooking - Przygotowywane potrawy zachowują swój idealny kolor, są soczyste i jednocześnie chrupiące oraz posiadają minimalną zawartością tłuszczu.
  • Vision Design - Niezwykle łatwe i komfortowe gotowanie. Gwarancja bezpieczeństwa, długotrwałej niezawodności i spełnienia wszystkich standardów higienicznych. Doskonałe połączenie najlepszych cech pieca konwekcyjno-parowego i atrakcyjnego wyglądu.
  • My Vision Controls - Natychmiastowa reakcja na dotyk pozwala zaoszczędzić czas oraz umożliwia szybkie i łatwe wybranie wszystkich niezbędnych ustawień potrzebnych do przygotowania danej potrawy.
  • Smart Investment - Wbudowany wymiennik ciepła, gruba szklana szyba, termoizolacja o grubości 50 mm w połączeniu z automatycznym czyszczeniem niskiego zużycia zapewnia duży zwrot z inwestycji.

W zestawie:

  • 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie i stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
  • Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody

Materiał wykonania:

  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości

Cechy:

  • Zasilanie elektryczne trójfazowe (400V / 37,1kW)
  • Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • Manualne nawilżanie
  • Automatyczny start
  • Easy Cooking
  • Książka kucharska zawierająca aż 1000 programów po 20 kroków
  • Rekuperator
  • Potrójna szyba w drzwiach gwarantująca minimalne straty ciepła oraz niskie zużycie energii
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • Automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
  • 7 prędkości wentylatora umożliwiające dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, które minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • Taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • Wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia dzięki solidnej i antybakteryjnej klamce
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania, która posiada zaokrąglone narożniki ułatwiające czyszczenie
  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący zapewniający niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko czego potrzebuje użytkownik znajduje się na głównym ekranie
  • Funkcja Learn pozwalająca na zapamiętanie i zapisanie bieżącego programu pieczenia
  • System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
  • BCS (Boiler Control System) - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB umożliwiający łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
Automatic Capacity Management

AUTOMATIC CAPACITY MANAGEMENT to system automatycznego zarządzania pojemnością, dzięki któremu piec rozpoznaje ilość włożonego produktu i dopasowuje odpowiedni czas gotowania/pieczenia w celu jednakowej obróbki termicznej.

Active Humidity Controlt

Automatyczny system kontroli wilgotności wewnątrz pieca zapewniający doskonałe rezultaty podczas gotowania. ACTIVE HUMIDITY CONTROL nadaje lepszą soczystość i smak przygotowywanej potrawy, zabezpieczając ją przed przesuszeniem.

Advanced Steam Generation System

Unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wbudowanym wymiennikiem ciepła, dzięki niezwykłej jakości pary, zapewnia doskonałe rezultaty gotowania w parze. Dzięki ADVANCED STEAM GENERATION SYSTEM potrawy zachowują wymagany kolor, strukturę i smak, nie tracąc przy tym niezbędnych witamin i minerałów.

System bankietowy

Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania. SYSTEM BANKIETOWY umożliwia odgrzewanie schłodzonych, a nawet zamrożonych potraw bezpośrednio na talerzach, przygotowując je w ten sposób do natychmiastowego podania. Gotowanie, schładzanie i regeneracja w znacznym stopniu pomaga serwować dania w krótkim czasie.

Cook & Hold

Po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania. Dzięki funkcji COOK & HOLD potrawy nie tracą swojej temperatury i w każdej chwili są gotowe do serwowania.

Automatyczne chłodzenie

Pomaga w krótszym czasie zmniejszyć temperaturę w komorze pieczenia pomiędzy różnymi procesami przygotowywania potraw. AUTOMATYCZNE CHŁODZENIE przydaje się głównie, kiedy jest konieczność przyrządzenia potrawy w mniejszej temperaturze, a temperatura panująca w komorze pieca jest znacznie wyższa.

Acitve Cleaning

ACITVE CLEANING to system automatycznego mycia z niskim zużyciem wody, który umożliwia znaczne oszczędności czasu i pieniędzy. Do usunięcia zanieczyszczeń służy jeden z pięciu różnych programów mycia, które zapewnią, że piec konwekcyjno-parowy zawsze będzie perfekcyjnie czysty. Programy myjące różnią się długością i intensywnością mycia.

Delta T

Przy użyciu sondy wielopunktowej, system DELTA T automatycznie i równolegle steruje temperaturą w komorze pieczenia i wnętrzu potrawy. Dzięki temu pieczenie nawet dużych kawałków szynki nie stanowi już problemu, mięso jest soczyste, równomiernie upieczone, a strata na wadze minimalna.

Golden Touch

Funkcja zapiekania GOLDEN TOUCH sprawia, że produkty stają się idealnie chrupkie i przyrumienione z efektem perfekcyjnie złotobrązowej skórki. Dzięki temu przygotowywane potrawy zyskują bardzo apetyczny wygląd i pięknie się prezentują podczas serwowania.

Automatyczny przedgrzew

AUTOMATYCZNY PRZEDGRZEW to wstępne podgrzanie temperatury we wnętrzu pieca, które umożliwia rozpoczęcie gotowania/pieczenia w żądanej temperaturze, minimalizując przy tym jej spadek.

Pieczenie niskotemperaturowe

Minimalizuje utratę wagi oraz nadaje lepszą soczystość i smak przygotowywanej potrawy. PIECZENIE NISKOTEMPERATUROWE jest najbardziej oszczędnym procesem obróbki termicznej. Jest idealnym rozwiązaniem do długiego pieczenia różnego rodzaju mięs.

Timer półek

Funkcja ta daje możliwość ustawienia indywidualnego czasu obróbki na każdej półce. Teraz pieczenie kilku różnych produktów jednocześnie nie stanowi już problemu. TIMER PÓŁEK pomaga lepiej zorganizować czas pracy, ograniczyć przestoje, niepełny załadunek pieca i niepotrzebne zużycie energii.

Opcjonalne wyposażenie pieców Retigo Blue Vision 1221/2011/2021

IndeksNazwa
00024101 Dwustopniowe otwieranie drzwi 2011/1221/2021
00024102 Zwijany prysznic ręczny Blue

Opcjonalne wyposażenie pieców Retigo Blue Vision 1221/2011/2021

IndeksNazwa
00024101 Dwustopniowe otwieranie drzwi 2011/1221/2021
00024102 Zwijany prysznic ręczny Blue

Więcej informacji

Numer katalogowy 00024158
Model B 2011 b
Producent Retigo
Dane GPSR

RETIGO s.r.o

info@retigo.cz

ul. Láň 2310, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm, CZ

Gwarancja 3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
Szerokość 948,00 mm
Głębokość 871,00 mm
Wysokość 1 824,00 mm
Rozmiar blachy GN 1/1
Linia Retigo Blue Vision
Oświetlenie Tak
Zasilanie Prąd
Napięcie 400 V
Moc elektryczna 37100
Temperatura minimalna 30 °C
Temperatura maksymalna 300 °C
Ilość wentylatorów 1 szt.
System myjący Tak
Rewers wentylatora Tak
Nawilżanie Tak
Sterowanie elektroniczne
Wytwarzanie pary natrysk+bojler
Liczba półek 20,00 szt.
Ilość półek 20 szt.
Opcjonalne wyposażenie Blue Vision 1221/2011/2021
RM montaż i pokaz Darmowy montaż, Możliwość przeprowadzenia pokazu u klienta
Pliki do pobrania
Ten produkt nie ma jeszcze recenzji.
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje. Zaloguj się lub utwórz konto
MASZ PYTANIA?

Od lat w branży HoReCa

Ponad 35 tys. produktów w ofercie

Realizacja od projektu po dostawę

Szybka realizacja i wsparcie na każdym etapie