Frytownice gastronomiczne

Frytki, ryba, kurczak w chrupiącej panierce – najlepiej smakują smażone w głębokim oleju. Frytownica gastronomiczna to podstawowe wyposażenie wielu lokali. Praca z wysokiej jakości profesjonalną frytownicą jest szybka, bezpieczna oraz czysta. W naszej ofercie dostępne są urządzenia o różnych pojemnościach, jednokomorowe i dwukomorowe, z szeregiem nowoczesnych funkcji, jak m.in „zimna strefa”, czyli system zapobiegający przypalaniu się resztek żywności. Nierdzewne frytownice z wysokiej jakości materiałów, z precyzyjną regulacją temperatury, wśród których bez trudu znaleźć można urządzenia dla lokali różnego typu.

Potrawy smażone na głębokim tłuszczu, w tym oczywiście frytki, należą do bardzo prostych, a przy tym bardzo chętnie wybieranych dań. Podaje się je w większości barów i fast foodów, a także w restauracjach. Frytownica gastronomiczna to urządzenie, które spotkamy w większości lokali. Od jego jakości zależeć będzie komfort pracy obsługi lokalu, a także smak i chrupkość potraw. Co za tym idzie, również zadowolenie gości. Jeśli do potraw smażonych w głębokim tłuszczu należy używać wyłącznie dobrego, odpowiednio czyszczonego i konserwowanego sprzętu oraz wysokiej jakości frytury.

Frytownica gastronomiczna, jaką wybrać?

Profesjonalne frytownice gastronomiczne charakteryzują się większą wydajnością i wytrzymałością niż sprzęt gospodarstwa domowego, a także wysoką jakością wykonania. Przeznaczone są nie tylko do przygotowywania frytek, ale również do smażenia ryb, warzyw czy mięs. W sprzedaży dostępne są też urządzenia dedykowane konkretnym produktom, jak frytownice do ryb.

Na co zwrócić uwagę?

Duży wpływ na jakość i smak przygotowywanego we frytownicy pożywienia ma system „zimnej strefy”. Frytownice gastronomiczne wyposażone w to rozwiązanie są zabezpieczone przez przypalaniem się resztek żywności. Dla większej precyzji smażenia, a co za tym idzie, również dla uzyskania idealnej potrawy, warto wybrać urządzenie o szerokim zakresie regulacji temperatur.

Jeśli chodzi o samą pracę z urządzeniem, znaczenie będzie miała między innymi wydajność frytownicy, podawana w kilogramach na godzinę. Parametr wskazuje ilość produktu, jaką jesteśmy w stanie poddać obróbce w określonym czasie. Warto też wybrać urządzenie z funkcją automatycznego filtrowania oleju.

Podczas pracy z gorącym olejem niezwykle ważne jest bezpieczeństwo, zwróćmy zatem uwagę na rozwiązania takie jak przewód zasilający odporny na olej i tłuszcz (stosuje się przewody silikonowane), termostat bezpieczeństwa czy zastosowanie nienagrzewających się uchwytów odpornych na wysokie temperatury. Nowoczesna frytownica gastronomiczna może też być wyposażona w zabezpieczenie odcinające zasilanie po demontażu głowicy grzejnej.

Istotna jest wreszcie również wytrzymałość danego urządzenia. W sprzedaży dostępne są frytownice gastronomiczne w obudowach w wysokiej jakości stali nierdzewnej, wyposażone we wzmocnione nierdzewne grzałki. Takie wykonanie urządzenia gwarantuje jego dłuższą żywotność oraz odporność na działanie występujących w kuchni czynników zewnętrznych.

Dobra frytownica gastronomiczna to absolutna podstawa, jeśli zależy nam na sprawnym serwowaniu smacznych potraw smażonych na głębokim tłuszczu. Chrupiące ryby czy uwielbiane nie tylko przez dzieci frytki – to elementy menu, których wciąż oczekuje bardzo wielu klientów lokali gastronomicznych.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

57 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

57 produkt(ów)

Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!
Frytownice gastronomiczne

Minimal Price: 266.67