Grille

Potrawy przyrządzane na grillu zyskują wspaniały aromat. Umiejętna obróbka sprawia, że stają się niezwykle chrupiące, zachowują soczystość i optymalną twardość. By przygotowywać perfekcyjne dania grillowane z mięs, ryb i warzyw w lokalu gastronomicznym, niezbędny jest profesjonalny grill. W ofercie naszego sklepu dostępne są grille gazowe, w tym grille lawowe, jak również grille wodne, drzewne czy elektryczne. Wyposażenie, które dopasować można w zależności od oczekiwań i konkretnych potrzeb restauracji czy baru. Idealne do przyrządzania mięs, kiełbas, szaszłyków i warzyw. Wybierz grill lawowy do pracy bez potrzeby usuwania popiołu, wygodny grill kontaktowy czy grill elektryczny do przyrządzania dań w zamkniętych pomieszczeniach.

Jaki grill wybrać?

Grill do profesjonalnej gastronomii powinien zapewniać szybką, łatwą i higieniczną obsługę. Ważne jest tempo jego rozpalania, a także ekonomia użytkowania urządzenia. Grill gastronomiczny do danego lokalu wybierzemy oczywiście w zależności od konkretnych potrzeb. Inne urządzenie przyda się w restauracji czy pubie, do opiekania pieczywa i podawania grillowanych warzyw. Inne wybierzemy do baru serwującego pachnące mięsa i szaszłyki na świeżym powietrzu.

Grill kontaktowy

W przypadku małych lokali oraz kuchni, w których przygotowuje się pojedyncze dania grillowane, doskonałym rozwiązaniem będzie grill kontaktowy. Taki grill posiada dwie płyty grzejne i pozwala na jednoczesne opiekanie żywności i obu stron. Elektryczny grill kontaktowy jest bardzo łatwy w obsłudze i czyszczeniu. Z jego pomocą możemy szybko i bezproblemowo przygotować chrupiące grillowane pieczywo, warzywa czy mięsa. Co ważne, nie musimy do tego używać dużych ilości tłuszczu. W sprzedaży dostępne są grille kontaktowe z płytami o dużej powierzchni, które pozwolą na jednoczesne grillowanie większej ilości pożywienia.

Grill gazowy

Doskonałym rozwiązaniem dla gastronomii jest również grill gazowy, który bardzo szybko i bezproblemowo rozpala się oraz gasi. Urządzenie jest gotowe do pracy niemal od razu. Jego nagrzewanie, a także smażenie potraw są bardzo szybkie. By utrzymać go w czystości, nie trzeba zmagać się z brudem związanym z użyciem węgla. Obsługa grilla jest bardzo prosta i istnieje możliwość regulacji zarówno temperatury, jak również przepływu gazu.

Grill lawowy

Wśród grillów gazowych wyróżniamy również grille lawowe. Palniki tych urządzeń uzupełnione są kamieniami z lawy. Nagrzewane są gazem i szybko absorbują ciepło. Dzięki porowatej powierzchni kamienie wchłaniają dużą ilość tłuszczu wytapiającego się z mięs. Przygotowywane potrawy są naturalnie aromatyczne, a jednocześnie zminimalizowane zostaje wytwarzanie toksycznych substancji podczas grillowania. Co zaś najistotniejsze, kamienie z lawy posiadają zdolność do samooczyszczania, dzięki czemu grill lawowy nie wymaga usuwania tłuszczu ani popiołu. Po każdym grillowaniu kamienie nagrzewa się przez krótki czas do maksymalnej temperatury, by wypalić zanieczyszczenia. Grill lawowy jest ekonomiczny w użytkowaniu. Kamienie wystarczają zazwyczaj na cały sezon, a kiedy zaczynają się kruszyć, wystarczy je wymienić.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

25 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

25 produkt(ów)

Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!
Grille

Minimal Price: 145.53