Katalog Fine Dine 2021

Gastronomia to nie tylko gotowanie, to pasja, która pozwala stworzyć niesamowite połączenie smakowe i wizualne przygotowywanych potraw. Gastronomia to również dziedzina nowoczesnej sztuki określanej mianem sztuki kulinarnej – wymagającej holistycznego podejścia łączącego w sobie wiedzę kulinarną, wiedzę z zakresu psychologii, dietetyki oraz inżynierii.
Co jednak pozwala kucharzom osiągnąć poziom prawdziwego mistrza sztuki? Na to pytanie stara się odpowiedzieć polski producent oraz importer sprzętu gastronomicznego oraz porcelany marka Fine Dine w najnowszym katalogu produktowym.
Katalog Fine Dine 2021 to zbiór nowoczesnych rozwiązań kreujących trendy na rynku HoReCa, które spełniają wszelkie wymagania najlepszych kucharzy i managerów gastronomii. Innowacyjne podejście do sztuki kulinarnej sprawia, że zarówno urządzenia gastronomiczne, jak i porcelana gastronomiczna pozwolą Ci osiągnąć niespotykany dotąd poziom. Oferta marki składa się z najwyższej jakości produktów Premium, które nie tylko ułatwią pracę, ale sprawią, że będzie wydajniejsza i bezpieczniejsza.
>>Katalog w wersji elektronicznej dostępny jest tutaj: Katalog Fine Dine 2021<<
Nowości w katalogu Fine Dine 2021
Najnowszy katalog produktowy został wzbogacony o setki nowych naczyń porcelanowych, a także sprzęt dedykowany do profesjonalnej gastronomii.
Do najbardziej oczekiwanych nowości należą talerze z linii Fine Dine Kolory Ziemi. Linia wykonana z najwyższej jakości porcelany oferuje wyjątkową teksturę oraz wykończenie – nowe wzornictwo dobrze znanej kolekcji rozszerzy możliwość komponowania wyjątkowych dań kuchni molekularnej.
Nowości zasługujące na szczególną uwagę:
- Serax,
- Skiatos.

Serax to belgijska firma specjalizująca się w produkcji ekskluzywnej porcelany gastronomicznej dedykowanej do najlepszych restauracji na świecie np. Jean-Georges w Nowym Jorku, Enigma w Barcelonie, czy Nobu w Milanie. Porcelana projektowana jest przez designerów z całego świata, dzięki czemu można w niej znaleźć inspiracje z najdalszych zakątków globu. Do najsłynniejszych projektantów współpracujących z firmą Serax należą: Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen, Paola Navone i Piet Boon.

Skiatos minimalistyczne systemy bufetowe to propozycja dla hoteli stawiających na nowoczesne wzornictwo i wszechstronność. Wszystkie elementy systemu bufetowego Fine Dine Skiatos zostały wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej malowanej proszkowo w kolorze białym lub czarnym. Wygląd i styl systemu doda bufetowi ekskluzywny, nowoczesny szyk.
Dlaczego Fine Dine?
Marka Fine Dine zadebiutowała na rynku gastronomiczny w 2017 roku i od tego czasu dostarcza najwyższej jakości rozwiązania dedykowane do branży HoReCa. Dla zachowania najwyższych standardów, każdego roku firma wdraża nowoczesne systemy poprawiające jakość.
- 2019 r. – system zarządzania jakością ISO 9001:2015,
- 2020 r. – certyfikat AQAP, akredytowany dostawca wojsk NATO,
- 2021 r. – wdrożenie i stosowanie norm Systemu Zarządzania Środowiskiem ISO 14001:2015.
Zdobyte certyfikaty gwarantują, że działalności Fine Dine w pełni uwzględnia zasady ochrony środowiska i działa na rzecz ograniczenia zużycia surowców i energii, a także potwierdza, że w firmie stosowane są wysokie standardy podczas wszystkich procesów produkcyjnych.
W 2021 r. ambasadorem marki został zdobywca prestiżowego tytułu branżowego “Najlepszy kucharz w Wielkiej Brytanii” w 2019 r. (National Chef of the Year 2019) – Kuba Winkowski.
Szef kuchni Kuba Winkowski specjalizuje się w samodzielnym wytwarzaniu produktów minionymi technikami. Innowatorskie, a zarazem dobrze znane techniki kulinarne doprowadziły go do pracy w Pałacu Buckingham, Brytyjskiej Ambasadzie w Paryżu oraz restauracjach odznaczonych gwiazdkami Michelin.
Współpraca Fine Dine z mistrzem sztuki kulinarnej podkreśla wysoką jakość oferowanego sprzętu, a także jest dobrą okazją dla aspirujących kucharzy na obserwację pracy Kuby na sprzęcie Fine Dine.
Lubię tworzyć, kreować nowe smaki.
— Kuba Winkowski
Marka Fine Dine wchodzi w skład międzynarodowej grupy Hendi będącej jednym z liderów produkcji urządzeń gastronomicznych oraz akcesoriów kuchennych. Ponad 70 lat doświadczenia na rynku europejskim oraz innowacyjne podejście do gastronomii sprawia, że wszystkie firmy wchodzące w skład grupy kapitałowej dostarczają wyłącznie sprawdzone rozwiązania przetestowane przez najlepszych specjalistów w branży.
Dodaj komentarz