Eka Piec konwekcyjno-parowy bojlerowy Millennial Touch Screen Gastro 11x GN 1/1 19 kW system myjący + sonda (MKF1111VTS)

Eka Piec konwekcyjno-parowy bojlerowy Millennial Touch Screen Gastro 11x GN 1/1 19 kW system myjący + sonda
Numer katalogowyMKF1111VTS
Gwarancja2 lata
Dostępność3 szt.
Koszt dostawy0 zł - Dostawa gratis
Darmowa dostawa od 199zł
Netto 34 999,00 zł 27 999,20 zł Brutto 43 048,77 zł 34 439,02 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
25 199,28 zł netto / 30 995,11 zł brutto
Opis

Szczegóły

Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych bojlerowych Millennial Touch Screen. Wyposażone w ELEKTRONICZNY, 7-CALOWY, KOLOROWY, DOTYKOWY PANEL STEROWANIA TFT umożliwiający bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania. Pozwala na zapisywanie nowych i aktualizację starych przepisów gotowania także w języku polskim.

Grupa pieców Touch Screen Gastro dla gastronomii – z mniejszą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice do pojemników GN 1/1.

Piece Millennial Touch Screen posiadają trzy opatentowane rozwiązania:

Airflowlogic™ Innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji powietrza, dzięki której osiągnięto najlepsze wartości w równomiernym gotowaniu na każdym poziomie i w każdym miejscu pojemnika GN lub blachy 600×400 mm.

Airflowlogic™ daje gwarancję doskonałej jakości obróbki termicznej w piecach. Wybierając piec Millennial z patentem Airflowlogic™, wybierasz najwyższą jakość pracy w kuchni.

Drylogic™ Innowacyjny system osuszania komory pieca. Dzięki ciągłej weryfikacji parametrów piece Millennial TS mają pełną kontrolę nad utrzymaniem właściwego poziomu wilgotności w komorze gotowania. Specjalny zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i usuwa nadmierną wilgoć.

MULTILEVEL COOKING

Funkcja umożliwiająca jednoczesne przygotowanie różnych potraw, wymagających takich samych warunków, ale różnego czasu obróbki termicznej. Proces można rozpocząć w tym samym momencie. Piec sam informuje, kiedy należy wyjąć z komory gotową potrawę.

WIELOPUNKTOWA SONDA

Wielopunktowa sonda z 3 punktami kontroli temperatury do określania i mierzenia temperatury wewnątrz gotowanego produktu.

AUTOMATYCZNY SYSTEM MYJĄCY

Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia: ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to nie tylko oszczędność pieniędzy, ale także ochrona środowiska naturalnego.

ELEKTRONICZNY, 7-CALOWY (480×(H)800 mm), KOLOROWY, DOTYKOWY PANEL STEROWANIA TFT

Sterowanie elektroniczne umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania. Pozwala na zapisywanie nowych i aktualizację starych przepisów gotowania. Menu sterowania zapisywane jest aż w 42 językach, m.in. po polsku i po angielsku.

NAJWAŻNIJSZE FUNKCJE:

PRE-HEATING – umożliwia wstępne rozgrzanie komory pieca do temperatury o 30 stopni wyższej od zadanej

HOLDING – utrzymywanie potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania

COOLDOWN – szybkie schłodzenie komory pieca w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania, ale wymagającego znacznie niższej temperatury

HACCP – możliwość pobrania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania

PROOFER – piec pełni funkcję komory rozrostu – funkcja przydatna w wersjach piekarniczo-cukierniczych

HOLDING CABINET – piec pełni funkcję szafy bankietowej, utrzymuje temperaturę serwowania i odpowiednie nawilżenie dań do momentu wydawania posiłków

Opóźniony start pieca aż do 24 godzin – funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy

Książka kucharska na 500 receptur

5 prędkości wentylatora, tryb pracy pełny lub przerywany

Gotowanie z wykorzystaniem funkcji DELTA T

10-stopniowa regulacja zaparowania pieca

Regulacja temperatury w zakresie 30°C÷270°C dla pieców elektrycznych

Port USB do łatwego i szybkiego pobierania i wgrywania receptur gotowania oraz danych HACCP

Połączenie wi-fi do aktualizacji oprogramowania

Ustawianie czasu pracy

Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny

Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90°, 120° i 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu

Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu

Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie dla zwiększenia bezpieczeństwa personelu

Drzwi z zawiasem po prawej stronie

Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie

Uszczelka drzwi z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany, bez konieczności wzywania serwisu Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, lecz także zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni

Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie podczas gotowania w cyklu mieszanym i na parze

Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304

Tłoczona komora pieczenia z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie pieca

Obudowa w całości ze stali nierdzewnej

Współczynnik szczelności: IPX 5 – wersje elektryczne

Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca, co przekłada się bezpośrednio na pracę urządzenia

Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji 

Bojler - dzięki wytwarzaniu pary w wysoko wydajnym bojlerze, zyskujemy dostęp do niczym nieograniczonej ilości pary. Dzięki temu nasze danie będą przygotowane w optymalny sposób, aby zniwelować ryzyko strat i zapewnić idealną powtarzalność Waszych dań. Warzywa gotowane na parze, ryby, mięso, wszystko przygotujecie szybko, bez kłopotu, z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych.

Informacje dodatkowe

Numer katalogowy producentaMKF1111VTS
Producenteka
Gwarancja2 lata
Szerokość785 mm
Głębokość730 mm
Wysokość1130 mm
ZasilaniePrąd
Napięcie400 V
Moc elektryczna19 kW
Temperatura minimalna30 °C
Temperatura maksymalna270 °C
Odległość między prowadnicami68 mm
Wyposażenie piecaAutomatyczny system myjący, Sonda wielopnunktowa
Dlaczego u nas ?

Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.

Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.

Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:

Stalgast Hendi Ceneo RM

  • Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
  • Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
  • Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
  • BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
Opinie

Napisz własną opinię

Jak oceniasz ten produkt? *

Ocena

Eka Piec konwekcyjno-parowy bojlerowy Millennial Touch Screen Gastro 11x GN 1/1 19 kW system myjący + sonda

Numer katalogowy MKF1111VTS

Netto 34 999,00 zł 27 999,20 zł Brutto 43 048,77 zł 34 439,02 zł
Eka Piec konwekcyjno-parowy bojlerowy Millennial Touch Screen Gastro 11x GN 1/1 19 kW system myjący + sonda