Nowości od Fine Dine - sprzęt dla barmanów, nowa porcelana i nie tylko! - Blog Gastronomiczny

Nowości od Fine Dine – sprzęt dla barmanów, nowa porcelana i nie tylko!

Sprzęt do baru, kawiarni lub cukierni? Zobacz nowości od Fine Dine rekomendowane przez Tomka Małka i Maxa Warno – doświadczonych barmanów.

Nowości od Hamilton Beach, Icematic oraz Barmatic

8 i 9 października 2020 roku wzięliśmy udział w szkoleniu zorganizowanym w showroomie Fine Dine w Warszawie. Pierwszy dzień szkolenia dotyczył nowego sprzętu do wyposażenia barów i kawiarni. Warsztaty wraz z prezentacją prowadził charyzmatyczny Max Warno – doświadczony barista, barman, menager wielu słynnych restauracji hotelowych. Max pokazał nam nowości firm Hamilton Beach, Icematic oraz Barmatic. Między innymi:

Z użyciem tych urządzeń, Max stworzył dla nas wyśmienite koktajle, coolery, shake’i, drinki, salsy do nachosów. To była prawdziwa przyjemność!

Film promocyjny sprzętu z Maxem Warno w roli głównej znajdziecie: tutaj

Projekty technologiczne barów od Fine Dine

Max radził, w jaki sprzęt warto teraz inwestować, gdzie szukać oszczędności, jakie urządzenia można wykorzystywać na kilka sposobów, tak by poszerzać swoją ofertę dla klientów. Niewątpliwą zaletą marki Fine Dine jest tworzenie funkcjonalnych projektów technologicznych, idealnie dopasowanych do lokalu klienta i jego budżetu. Tworzą go barmani – praktycy, więc z doświadczenia wiedzą, co i gdzie powinno się znaleźć. Projekt przewiduje nie tylko sprzęty, wytycza także rozmieszczenie instalacji elektrycznej, wodno-kanalizacyjnej, gazowej oraz wentylacji. Dzięki temu ekipy remontowe wynajęte do remontu lokalu, mają dokładnie określony wykaz potrzebnych prac. Projekt przygotowany jest do akceptacji Sanepidu, zaleceń BHP i pod wdrożenie systemu HACCP. Fine Dine może tworzyć bary z gotowych brył. W sposób przestrzenny pokazuje rozmieszczenie sprzętu nablatowego i podblatowego, frontów, stacji barowych, kompletów nierdzewnych itd. Co warte odnotowania, przy zakupie sprzętu barowego z Fine Dine, klient otrzymuje gratis profesjonale szkolenie barmańskie, np. z przygotowania koktajli na wesela lub imprezy tematyczne – hawajskie itp.

Sztuka stołu – nowości bufetowe, szkło i porcelana

porcelana Porland

Drugi dzień szkolenia Fine Dine wiązał się z szeroko pojętą sztuką stołu. Szkolenie prowadził dyrektor marki Fine Dine, Michał Matuszczak, który zaprezentował nowości bufetowe, szczególnie:

  • podgrzewacze;
  • dyspensery na soki Rosseto;
  • termosy konferencyjne;
  • słoje na lemoniady;
  • kolorowe żeliwo i gęsiarki;
  • kolorową serię kociołków Rainbow Bufet;
  • kolorowe tace z melaminy;
  • tace laminowane lub z włókna szklanego z możliwością personalizacji.

Szczególną uwagę poświęcono prezentacji nowego szkła marek Chef & Sommelier oraz Arcoroc, w tym szkła hartowanego oraz kryształowego – klasycznych kieliszków, karafek do wina i szkła deserowego. Mocno skupiono się także na pokazie nowej serii Fine Dine – Volare. Jest to szkło mineralne, wzmocnione, które nie jest klejone i posiada gwarancję na 1500 cykli mycia w zmywarkach. Nadaje się zarówno do gastronomii, ale także do sprzedaży detalicznej, szczególnie na eleganckie prezenty.

Wśród trendów i nowości wśród porcelany, zdecydowanie wyróżnia się kolor! Barwne, inspirowane naturą zastawy znaleźć można w nowych seriach prestiżowych marek Churchill i Porland oraz w kolekcjach Fine Dine Kolory Ziemi. Wśród tych ostatnich na szczególne wyróżnienie zasługują linie: Iris, Dahlia, Arando, Olive, Bloom i Quintana. Ich zaletą jest możliwość łączenia i dopasowania różnych kolorów, tak by uzyskać unikalny i zaskakujący wygląd stołu.

Wszystkie osoby zainteresowane nowościami od Fine Dine odsyłamy do naszego sklepu internetowego o nowego katalogu. W razie pytań, służymy pomocą.

Telefon: 76 744 91 46

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *