- Opis
Szczegóły
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE MILLENNIAL BLACK MASK GASTRO DLA GASTRONOMII ORAZ MILLENNIAL BLACK MASK BAKERY DLA CUKIERNICTWA I PIEKARNICTWA STEROWANE ELEKTRONICZNIE, ELEKTRYCZNE I GAZOWE
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych Millennial Black Mask. Nazwa nie jest przypadkowa – czarny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca.
- Grupa pieców Black Mask Gastro dla gastronomii – z mniejszą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice do pojemników GN 1/1.
- Grupa pieców Black Mask Bakery dla cukiernictwa i piekarnictwa z większą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice na blachy 600×400 mm.
- W obu grupach występują piece w czterech wielkościach. Tak szeroka oferta pozwala wybrać idealny piec, z którego pomocą można przygotować od 72 aż do 480 posiłków dziennie.
- Piece każdej grupy są dostępne w wersji elektrycznej i gazowej.
Piece Millennial Black Mask posiadają opatentowane rozwiązania:
- Airflowlogic™ – innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji powietrza, dzięki której osiągnięto najlepsze wartości w równomiernym gotowaniu na każdym poziomie i w każdym miejscu pojemnika GN lub blachy 600×400 mm. Airflowlogic™ daje gwarancję doskonałej jakości obróbki termicznej w piecach. Wybierając piec Millennial z patentem Airflowlogic™, wybierasz najwyższą jakość pracy w kuchni.
- Humilogic™ – nowy system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody. W systemie tym para dociera do wnętrza gotowanych potraw, co wpływa na podkreślenie ich naturalnego smaku i aromatu. Humilogic™ to rozwiązanie dla najlepszych szefów kuchni, oczekujących też najlepszych efektów swojej pracy.
- Drylogic™ – innowacyjny system osuszania komory pieca. Dzięki ciągłej weryfikacji parametrów piece Millennial TS mają pełną kontrolę nad utrzymaniem właściwego poziomu wilgotności w komorze gotowania. Specjalny zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i usuwa nadmierną wilgoć.
NAJWAŻNIEJSZE FUNKCJE
- Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania – sterowanie elektroniczne umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania. Wszystkie parametry i funkcje wskazywane są w sposób numeryczny lub za pomocą ikon.
- Pre-heating – umożliwia wstępne rozgrzanie komory pieca do temperatury o 30 stopni wyższej od zadanej
- Holding – utrzymywanie potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
- Cooldown – szybkie schłodzenie komory pieca w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania, ale wymagającego znacznie niższej
- temperatury
- Port USB do łatwego i szybkiego pobierania i wgrywania receptur gotowania oraz danych HACCP
- Proofer – piec pełni funkcję komory rozrostu – funkcja przydatna w wersjach piekarniczo-cukierniczych
- Holding cabinet – piec pełni funkcję szafy bankietowej, utrzymuje temperaturę serwowania i odpowiednie nawilżenie dań do momentu wydawania posiłków.
- Opóźniony start pieca aż do 24 godzin – funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy. Książka kucharska na 100 receptur, każda z możliwością ustawienia 10 kolejno następujących po sobie kroków
- 3 prędkości wentylatora: maksymalna 2800 obr./min, minimalna 1500 obr./min
- Moc wentylatora: normalna, półstatyczna, 1/2 mocy
- Gotowanie z wykorzystaniem funkcji DELTA T
- 10-stopniowa regulacja zaparowania pieca
- Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C dla pieców
- elektrycznych oraz 30°C-260°C dla pieców gazowych
- Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON STOP
- Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENNIAL BLACK MASK
- Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90°, 120° i 180˚ zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi
- po ich otwarciu
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie dla zwiększenia bezpieczeństwa personelu
- Drzwi z zawiasem po prawej stronie. Możliwość zamówienia pieca z zawiasami po lewej stronie– opcja za dopłatą. Opcja realizowana
- wyłącznie w fabryce. Brak późniejszej możliwości zmiany drzwi
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie
- Uszczelka drzwi z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany bez konieczności wzywania serwisu
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, lecz także zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie podczas gotowania w cyklu mieszanym i na parze.
- Sucha podłoga pod i przed piecem to gwarancja bezpieczeństwa pracy personelu
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- Tłoczona komora pieczenia z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie pieca
- Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności: IPX 4 – wersje elektryczne oraz IPX3 – wersje gazowe
- Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca, co przekłada się bezpośrednio na pracę urządzenia
- Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji
PIECE GAZOWE
- przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50
- dostarczane z dodatkowymi dyszami na gaz propan-butan
- podłączenie do gazu: 1/2”
WYPOSAŻENIE OPCJONALNE (PŁATNE DODATKOWO):
- 1-punktowa sonda: dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
- Automatyczny system myjący: opcja montowana w fabryce (dodatkowo płatna). 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody.
Informacje dodatkowe
Numer katalogowy producenta MKF664GBM Producent eka Gwarancja 2 lata Szerokość 850 mm Głębokość 1035 mm Wysokość 951 mm Zasilanie Prąd Napięcie 230 V Moc elektryczna 500 W Moc gazowa 13.5 kW Rozmiar blachy 600x400 mm Pojemność 6x 600x400 mm Ilość wentylatorów 2 szt. Rewers wentylatora Tak Waga 123.00 kg Pliki do pobrania - Części zamienne
W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo wszelkie niezbędne części oraz akcesoria zamienne umożliwiające prawidłową pracę urządzeń gastronomicznych.
Hendi części zamienne to pełna lista produktów dedykowanych do MKF664GBM – Eka Piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Bakery 6x 600x400 gazowy sterowany elektronicznie .Dostępne części zamienne pochodzą od producenta i gwarantują najwyższą jakość wykonania.
W celu złożenia zamówienia zapraszamy do kontaktu z Działem Serwisu:
telefon: 76 744 91 46
e-mail: serwis@gastrro.plPrezentowane poniżej ceny są cenami netto.
- Dlaczego u nas ?
Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.
Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.
Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:
- Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
- Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
- Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
- BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
- Opinie
Napisz własną opinię
Eka Piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Bakery 6x 600x400 gazowy sterowany elektronicznie
Numer katalogowy MKF664GBM

