- Opis
Szczegóły
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE MILLENIAL BLACK MASK BAKERY, STEROWANE ELEKTRONICZNE
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK BAKERY na blachy 600x400 mm. Komora pieczenia jest powiększona specjalnie pod kątem większych blach
- Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania
- Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™ – to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
NAJWAŻNIESZE FUNKCJE:
Pre-Heating
Rozgrzewanie komory pieca o +30˚C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy.
Holding
Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania.
Cool Down
Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze.
HACCP
Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania.
Proofer
Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu.
Holding Cabinet
Piec może pełnić rolę szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków.
Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci.
Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze.
Gotowanie z użyciem sondy
Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana.
Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK BAKERY:
- Regulacja temperatury w zakresie 30-270˚C
- Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
- Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
- Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacją stopnia zaparowania
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
- Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60˚, 90 ˚, 120˚ oraz 180˚ zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności: IPX 4
- Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji
WYPOSAŻENIE OPCJONALNE (PŁATNE DODATKOWO):
- 1-punktowa sonda: dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
- Automatyczny system myjący: opcja montowana w fabryce (dodatkowo płatna). 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody.
Informacje dodatkowe
Numer katalogowy producenta MKF1664BM Producent eka Gwarancja 2 lata Szerokość 930 mm Głębokość 977 mm Wysokość 1900 mm Zasilanie Prąd Napięcie 400 V Moc elektryczna 31 kW Temperatura minimalna 30 °C Temperatura maksymalna 270 °C Rozmiar blachy 600x400 mm Odległość między prowadnicami 80 mm Wyposażenie pieca Sterowanie elektroniczne, Wentylator z autorewersem Nawilżanie Tak Ilość wentylatorów 4 szt. Rewers wentylatora Tak Ilość obrotów 2800 obr./min Oświetlenie Tak Linia Basic Waga 247.20 kg Pliki do pobrania - Części zamienne
W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo wszelkie niezbędne części oraz akcesoria zamienne umożliwiające prawidłową pracę urządzeń gastronomicznych.
Hendi części zamienne to pełna lista produktów dedykowanych do MKF1664BM – Eka Piec piekarniczo-cukierniczy Black Mask Bakery 16x600x400 mm.Dostępne części zamienne pochodzą od producenta i gwarantują najwyższą jakość wykonania.
W celu złożenia zamówienia zapraszamy do kontaktu z Działem Serwisu:
telefon: 76 744 91 46
e-mail: serwis@gastrro.plPrezentowane poniżej ceny są cenami netto.
- Dlaczego u nas ?
Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.
Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.
Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:
- Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
- Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
- Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
- BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
- Opinie
Napisz własną opinię
Eka Piec piekarniczo-cukierniczy Black Mask Bakery 16x600x400 mm
Numer katalogowy MKF1664BM

