Robot Coupe J80 Ultra - lider wśród sokowirówek - Blog Gastronomiczny

Robot Coupe J80 Ultra – lider wśród sokowirówek

Robot Coupe J80 Ultra - lider wśród sokowirówek

Robot-Coupe to znana marka gastronomiczna istniejąca na rynku od przeszło 40 lat. Producent stale wdraża innowacyjne rozwiązania, oferując wielozadaniowe wyposażenie do pracy w kuchni, które wyróżnia się wśród innych podobnych propozycji rynkowych. Roboty marki Robot-Coupe oferują bardzo wiele funkcjonalności oraz zaskakują swoją wydajnością i wytrzymałością.

Robot-Coupe jest liderem w dziedzinie zaawansowanych robotów kuchennych dla profesjonalnej gastronomii. W ofercie producenta znajdziemy szereg rozwiązań dla restauratorów, kucharzy, piekarzy i nie tylko. Główne zadanie, jakie stoi przed nowoczesnymi robotami, to przyspieszanie i ułatwianie pracy w zakładzie gastronomicznym.

Oferta Robot-Coupe obejmuje mocne i wytrzymałe roboty wielofunkcyjneroboty ręcznemikseryszatkownice oraz sokowirówki. Urządzenia cieszą się dobrą renomą w branży gastronomicznej. Szczególną popularność zyskała zaś sobie sokowirówka do warzyw i owoców Robot Coupe J80 Ultra.

Robot Coupe J80 Ultra, możliwości nowoczesnej sokowirówki

Świeżo wyciskane soki warzywne i owocowe są coraz bardziej doceniane przez konsumentów. Rośnie powszechna świadomość odnośnie zdrowego trybu życia. Chcemy odżywiać się dobrze, by zyskać lepsze samopoczucie, młodszy wygląd i siły witalne. Coraz więcej osób rezygnuje ze słodzonych napojów i wyklucza ze swojej diety sztuczne i chemiczne dodatki. Wydajna, nowoczesna sokowirówka to obowiązkowe wyposażenie każdej nowoczesnej kawiarni czy restauracji. Sprzęt tego rodzaju coraz częściej znajduje zastosowanie także w pubach i barach, hotelach itp. Świeże soki wyciskane na bieżąco to mocny punkt każdego menu.

Jakie cechy powinna posiadać profesjonalna sokowirówka, aby mogła ona wystarczająco dobrze spełniać swe zadania?

Musi być to urządzenie przeznaczone do pracy ciągłej, wygodne, szybkie oraz łatwe w obsłudze. Praca powinna przebiegać z zachowaniem czystości, a sokowirówka ma być łatwa w czyszczeniu. Zaufanie klientów zyskujemy, przygotowując soki na bieżąco, zatem sokowirówka powinna znajdować się w widocznym miejscu. Urządzenie musi zatem pracować możliwie jak najciszej. Ponadto musi być oczywiście wytrzymałe i niezawodne, co do niedawna było raczej trudno osiągalne, jeśli chodzi o sokowirówki. Wiele z nich często ulegało awariom i wymagało częstych napraw. Na szczęście obserwujemy dynamiczny rozwój technologii, również w dziedzinie urządzeń gastronomicznych – i do dyspozycji mamy już sokowirówki spełniające wszystkie wyżej wymienione wymagania.

Sokowirówka Robot Coupe J80 Ultra to mocne urządzenie przeznaczone do pracy w barach, cateringu, restauracjach, hotelach i placówkach żywienia zbiorowego. Sokowirówka gwarantuje pracę z dużą prędkością dzięki przemysłowemu asynchronicznemu silnikowi o zwiększonej mocy oraz dużej wytrzymałości. Urządzenie pracuje z prędkością 3000 obr/min, co spowalnia utlenianie soków. Dzięki temu przygotowywane napoje charakteryzują się doskonałym smakiem oraz jednolitą konsystencją. Produkty nie są podgrzewane podczas przygotowywania soku. Zachowane zostają składniki odżywcze i przeciwutleniacze.

Sokowirówka Robot Coupe J80 Ultra przeznaczona jest do pracy ciągłej, a forma otworu wsadowego umożliwia łatwe podawanie owoców i warzyw bez konieczności robienia przerw. Otwór wsadowy jest specjalnie opatentowany i posiada średnicę 79 mm. Możemy przygotowywać duże ilości soku szybko oraz bez wkładania wysiłku.

Urządzenie jest wysoce wytrzymałe oraz solidne. Obudowa silnika wykonana jest ze stali nierdzewnej. Urządzenie pozwala zachować czystość podczas pracy. Wyposażone jest w dużą tackę zbierającą krople. Doskonale sprawdza się w pracy przed klientem i nie emituje hałasu podczas pracy. Może zostać ustawione na barze lub w innym widocznym miejscu. Jest też łatwe w czyszczeniu. Kosz można wyjąć w łatwy sposób, bez pomocy narzędzi. Również pojemnik ze stali nierdzewnej szczotkowanej można łatwo zdemontować i czyścić.

Nowoczesny lokal gastronomiczny to taki, w którego karcie znajdziemy posiłki o wysokiej wartości odżywczej, świeże i zdrowe. Era tanich składników i fast foodów odchodzi w niepamięć. Warto o tym pamiętać, wybierając urządzenia gastronomiczna do kawiarni, restauracji i baru. Być może to właśnie soki świeżo wyciskane na życzenie klienta okażą się jedną z najbardziej zachęcających pozycji w naszym menu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *