Rok 2021 w Gastrro.pl

Razem z całą branżą gastronomiczną, w rok 2021 wchodziliśmy z oczekiwaniem i nadzieją na szybki koniec pandemii. Przedłużające się obostrzenia stawiały wszystkim osobom pracującym w sektorze HoReCa kolejne wyzwania. Dziś chcemy podsumować ostatnie miesiące, a przede wszystkim: życzyć wszystkim naszym Klientom, dostawcom i kontrahentom spokojnych świąt, nadziei i pomyślności w Nowym Roku 2022!
Koniec roku to czas podsumowań, a my w ostatnich miesiącach mieliśmy pełne ręce roboty!
Sprawdź, co wydarzyło się w Gastrro.pl w 2021 roku!
Styczeń 2021: OtwieraMY i wspieramy Orkiestrę
Restauratorzy i hotelarze z całej Polski rozpoczęli styczeń akcją sprzeciwu wobec dalszego lockdownu i zaczęli ponownie otwierać swoje lokale dla gości. Dla ekipy Gastrro.pl styczeń upłynął też pod znakiem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, którą postanowiliśmy wesprzeć, przekazując na aukcję kilka ciekawych przedmiotów z naszej oferty (i nie tylko). Dzięki zaangażowaniu i hojności naszych licytujących, na konto WOŚP trafiło 2399 złotych.
Luty 2021: Szkolimy się dla Was
W lutym mieliśmy okazję od podszewki poznać jeden z naszych produktów – piec konwekcyjno-parowy Cheftop Mind.Maps Plus Compact. Zawsze chętnie się uczymy, zwłaszcza, gdy nauce towarzyszy pyszne jedzenie – a to szkolenie przeprowadził dla nas Damian Nielaba, doradca kulinarny marki Unox i znakomity kucharz.
Marzec i kwiecień 2021: Rozbudowujemy naszą ofertę
Marzec był dla branży miesiącem refleksji – minął rok od początku pandemii i pierwszego lockdownu, w wyniku którego na długo zamknięto lokale gastronomiczne i hotele. Zastanawialiśmy się, jak koronawirus zmienił gastronomię i które trendy pozostaną z nami na dłużej.
Wiosną skupiliśmy na intensywnym rozbudowywaniu naszej oferty. W sklepie internetowym pojawiły się nowości z katalogów wiodących marek – Hendi oraz Stalgast. Wśród nich nie zabrakło produktów niezbędnych do bezpiecznej realizacji zamówień na dowóz, a także przygotowania ogródków gastronomicznych.
Maj 2021: Poznajemy tajniki pieców Moretti Forni
W maju mieliśmy okazję po raz kolejny pogłębić swoją wiedzę o najciekawszych produktach z naszej oferty. Udaliśmy się do warszawskiego showroomu firmy Grafen, gdzie od profesjonalnego pizzaiolo uczyliśmy się tajników wypiekania prawdziwej włoskiej pizzy w wysokiej klasy piecach marki Moretti Forni.
Maj był bardzo pracowitym miesiącem zarówno dla nas, jak i całej branży gastronomicznej – poluzowano wtedy obostrzenia, dzięki czemu restauratorzy mogli w końcu zaprosić gości najpierw do ogródków, a wkrótce później do wnętrza lokali.
Czerwiec i lipiec 2021: Wspieramy biznesy przyjazne środowisku
Początek lipca oznaczał wejście w życie tzw. dyrektywy plastikowej, która dla wielu firm cateringowych i restauracji oferujących dowozy wiązała się z pewnymi zmianami. Przedsiębiorcy, którzy zdecydowali się na rezygnację z opakowań styropianowych, mogli liczyć z naszej strony na fachowe doradztwo i konkurencyjne ceny.
Sierpień i wrzesień 2021: Grafen nie jest nam obcy
Po raz kolejny udaliśmy się do warszawskiego showroomu marki Grafen, by wziąć udział w dwudniowym szkoleniu. Poszerzyliśmy swoją wiedzę z zakresu zmywarek gastronomicznych Hendi, pieców konwekcyjno-parowych Eka, pakowarek próżniowych Sammic, a także pojemników termoizolacyjnych Cambro.
Październik 2021: Wprowadzamy do oferty nowości Fine Dine
W październiku nasza oferta eleganckiej porcelany gastronomicznej poszerzyła się o nowe linie produktów z katalogu Fine Dine. Wysokiej klasy, niebanalne kolekcje marek Serax i Skiatos wyjątkowo spodobały się restauratorom.
Listopad 2021: Świętujemy 9. urodziny Gastrro.pl
W listopadzie jak co roku wspólnie świętowaliśmy urodziny naszego sklepu – tym razem już dziewiąte! Z tej okazji wzięliśmy udział w turnieju na torze gokartowym, nie zabrakło też pysznego tortu z naszym logo i smakowitej pizzy. Relację z tego dnia możecie przeczytać na naszym blogu.
Grudzień 2021: Podsumowujemy rok
Koniec roku to zawsze czas refleksji i podsumowań – nie inaczej jest w naszej firmie. W grudniu na naszym blogu zebraliśmy najciekawsze trendy, które naszym zdaniem będą rządzić rynkiem gastronomicznym w nadchodzącym roku 2022. Nie mogło też zabraknąć świątecznego spotkania, podczas którego mieliśmy okazję do rywalizacji w grze w kręgle.
Dodaj komentarz