Piece do pizzy

Przystosowane do specjalnego wypieku piece to podstawowe wyposażenie każdej pizzerii. Podstawową, ale nie jedyną różnicą w przypadku poszczególnych oferowanych modeli jest pojemność wsadu. Ważna jest też wydajność pieców, która decyduje o szybkości wydawania posiłków, a co za tym idzie o wysokości dochodów lokalu gastronomicznego i o zadowoleniu gości. Wydajność, jaką osiąga piec do pizzy, wynosi średnio ok. 100 sztuk na godzinę i zależna jest od wielkości urządzenia, jego mocy raz ilości komór.

Najpopularniejsze dostępne na rynku urządzenia to piece do pizzy z jedną lub dwoma komorami, do przygotowywania od 2 do 12 wypieków o średnicy do 450 mm jednocześnie. Nowoczesne urządzenia wyposażane są w precyzyjne systemy regulacji temperatury z możliwością jej ustawienia dla górnych i dolnych grzałek każdej z komór. Dzięki innowacyjnym technologiom markowe piece są bardzo dokładne i zapewniają optymalne dostosowanie parametrów dla uzyskania idealnego wypieku.

W poniższej kategorii oferujemy między innymi solidne piece do pizzy Stalgast z wysokiej jakości materiałów, nowoczesne piece Hendi czy Redfox o różnych parametrach i wielkościach do wyboru. Cały oferowany asortyment to piece spełniające najwyższe wymagania pracowników lokali gastronomicznych.

Dla dużych i średnich lokali

Piec do pizzy dwupoziomowy RM DS-PYR-12L. Jedna z naszych propozycji dla dużych pizzerii oraz barów. Duża pojemność pieca pozwala na wypiek 12 sztuk pizzy o średnicy 35 cm jednocześnie. Piec do pizzy marki RM gwarantuje szybką pracę dzięki dziewięciu grzałkom w płycie szamotowej dolnej oraz dziewięciu grzałkom pod płytą górną. Co ważne, jest nie tylko bardzo wydajny, ale również energooszczędny. Dzięki elektronicznemu panelowi sterowania i możliwości niezależnego ustawienia temperatur dla grzałek dolnych oraz górnych możliwy jest bardzo precyzyjny i powtarzalny wypiek.

Piec do pizzy Stalgast dwukomorowy. Produkt o numerze katalogowym 781024. Piec mieści po cztery pizze o średnicy do 32 w każdej z dwóch komór. Ekonomiczne i wydajne urządzenie w estetycznej obudowie z blachy ocynkowanej, wyposażone w prosty w obsłudze panel sterowania z możliwością niezależnego sterowania grzałką górną i dolną. Piec wyposażony jest w kominek odprowadzający parę.

Jaki piec do pizzy dla małego lokalu?

Piec do pizzy Hendi Basic, jednokomorowy. Prosty i niezawodny piec w obudowie z wytrzymałej stali nierdzewnej. Jedna komora o wymiarach 410×360x90 mm umożliwia pieczenie pizzy o średnicy do 35 cm. Doskonały do małych i średnich pizzerii, a także punktów fast food i barów. Urządzenie posiada regulację grzałek za pomocą niezależnych termostatów.

Piec do pizzy tunelowy

Niewątpliwą zaletą pieców do pizzy tunelowych jest możliwość stosowania ich również do wypieków innego rodzaju. Piec do pizzy tunelowy znajduje zastosowanie nie tylko w pizzeriach, ale także w piekarniach, cukierniach czy restauracjach. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie produkuje się chleb, ciasto, przygotowuje pieczone warzywa, owoce itd.

Piece do pizzy Hendi TUNNEL C. Seria pieców do pizzy tunelowych o wysokiej wydajności. Urządzenia łączą ogrzewanie konwekcyjne i przesuw pieczonych produktów na taśmie wykonanej ze stali nierdzewnej. Ich konstrukcja umożliwia piętrowanie do 3 sztuk wypieków w pionie, co zwiększa wydajność przy zachowaniu takiej samej powierzchni roboczej. Pionowa regulacja stalowych kurtyn przy wejściu i wyjściu z komory gwarantuje szybkie nagrzewanie oraz minimalizuje utratę ciepła podczas pracy. Obudowy pieców do pizzy z linii TUNNEL C wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, a przeszklone drzwi umożliwiają łatwe kontrolowanie wypieku.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-96 z 116

Strona:
  1. 1
  2. 2

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-96 z 116

Strona:
  1. 1
  2. 2
Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!
Piece do pizzy

Minimal Price: 488.62