Przetestuj sprzęt gastronomiczny bezpłatnie i bez zobowiązań - Blog Gastronomiczny

Przetestuj sprzęt gastronomiczny bezpłatnie i bez zobowiązań

Przetestuj sprzęt gastronomiczny bezpłatnie i bez zobowiązań

Zakup sprzętu gastronomicznego to duża inwestycja, dlatego szczególnie ważne jest, aby do wyboru podejść w przemyślany sposób. Na szczęście producenci dają potencjalnym klientom szansę na poznanie sprzętu w komfortowych warunkach własnego lokalu – czy to podczas bezpłatnego pokazu z udziałem doświadczonego doradcy kulinarnego, czy dzięki możliwości wypożyczenia urządzeń do testów. Sprawdź, jaki sprzęt gastronomiczny możesz wypróbować i na jakich warunkach!

  • Masz wątpliwości, czy nowy piec konwekcyjno-parowy, zamrażarka szokowa czy zmywarka sprawdzą się w Twoim lokalu? Wybrany sprzęt gastronomiczny możesz wynająć do testów lub zaprosić doradcę kulinarnego, który na miejscu pokaże Ci możliwości urządzenia
  • Obie formy prezentacji są bezpłatne i bez zobowiązań
  • Oferta dotyczy m.in. pieców konwekcyjno-parowych Retigo i Redfox, pieców do pizzy Pizza Master czy schładzarek szokowych RM Infinity, a także (po indywidualnym ustaleniu) pieców Eka
  • Testując sprzęt możesz odtworzyć prawdziwe scenariusze z pracy lokalu i sprawdzić, jak urządzenie radzi sobie np. w warunkach wzmożonego ruchu
Zapoznaj się również z najnowszymi katalogami RM Gastro oraz Redfox!

Chcesz poznać możliwości sprzętu? Zaproś doradcę kulinarnego

Jeśli planujesz zakup sprzętu gastronomicznego, pokaz z udziałem doradcy kulinarnego zapewnia szereg korzyści – szczególnie, gdy mowa o dużej inwestycji, która ma usprawnić pracę kuchni. Doradca doskonale zna prezentowane urządzenia, dzięki czemu wskaże ich praktyczne zastosowania z myślą o potrzebach danego lokalu.

Zaproszenie doradcy kulinarnego do lokalu przed zakupem urządzenia to nie tylko sposób na poznanie możliwości sprzętu na żywo, ale także znacząca oszczędność czasu i energii. Zamiast samodzielnie szukać informacji i testować urządzenia, można skorzystać ze wsparcia eksperta, co znacznie ułatwia i przyspiesza proces decyzyjny.

Doradca kulinarny może przeprowadzić pokaz poniższych urządzeń:

Nie wiesz, czy sprzęt spełni Twoje oczekiwania? Przetestuj go przed zakupem

Chociaż wszystkie profesjonalne kuchnie mają ze sobą wiele wspólnego, każdy lokal jest inny – różnią się zapleczem, jego powierzchnią i wyposażeniem, wielkością i doświadczeniem zespołu, sposobem pracy, a także specyfiką oferty gastronomicznej, intensywnością ruchu czy nawet tym, kiedy w lokalu przypadają godziny szczytu. Inną specyfiką pracy będzie się charakteryzować stołówka w przedszkolu lub szkole podstawowej, a nieco inną np. kuchnia przygotowująca śniadania w hotelu czy pensjonacie.

Dlatego, jeśli chciałbyś przed zakupem przetestować działanie sprzętu w warunkach, jakie na co dzień panują w danej kuchni, również jest taka możliwość. Do testów możesz wypożyczyć wybrane produkty z katalogu RM Gastro:

Jak testować sprzęt gastronomiczny przed zakupem – wskazówki

Wypożyczenie urządzenia gastronomicznego do testów to szansa na sprawdzenie, czy dany sprzęt okaże się przydatny w specyficznych warunkach, w jakich pracuje się w tym konkretnym lokalu. Na przetestowanie sprzętu będziesz mieć kilka dni – wykorzystaj je w przemyślany sposób, tak aby po zakończeniu testów móc świadomie podjąć decyzję o inwestycji w urządzenie!

  1. Zaangażuj w testy docelowych użytkowników sprzętu. To właśnie kucharze będą korzystać z zakupionych urządzeń, dlatego skorzystaj z ich opinii – szczególnie, jeśli chodzi o intuicyjność obsługi menu czy ergonomię. Pamiętaj, że inwestycja w nowoczesny sprzęt gastronomiczny nie zwróci się, jeśli personel z powodu problemów z użytecznością nie będzie chciał korzystać z jego zaawansowanych funkcji.
  2. Przetestuj różne pozycje z istniejącej karty oraz wybrane danie, które dzięki nowemu urządzeniu będziesz mógł wprowadzić do menu. Przykładowo, jeśli planujesz inwestycję w piec konwekcyjno-parowy do lokalu serwującego śniadania, sprawdź, jak poradzi sobie z jednoczesnym przygotowaniem różnych składników śniadania w wymaganych ilościach.
  3. Spróbuj przygotować dania w różnych ilościach. Jeśli w Twojej restauracji intensywność ruchu zmienia się w zależności od dnia tygodnia, sezonu lub pory dnia, sprzęt musi pozwalać na przyrządzanie potraw o niezmiennej jakości niezależnie od liczby porcji. Na przykład, podczas lunchu może być większe zapotrzebowanie na dania na wynos, podczas gdy wieczorem restauracja może obsługiwać większe rezerwacje na kolacje.
  4. Odtwórz typowe godziny szczytu w lokalu. Przetestuj, jak sprzęt radzi sobie z intensywnym użytkowaniem i wysokim tempem pracy. Na przykład, podczas obiadu w dni robocze lub weekendowego wieczoru, restauracja może być bardziej obciążona, co pozwoli ocenić wydajność i niezawodność sprzętu w ekstremalnych warunkach.

Jesteś zainteresowany przetestowaniem sprzętu gastronomicznego?

Zadzwoń pod numer +48 509 777 184 lub napisz na adres slawek@gastrro.pl. Odpowiemy na Twoje pytania i pomożemy wybrać odpowiedni sprzęt i akcesoria do Twojego lokalu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *