Przetestuj sprzęt gastronomiczny bezpłatnie i bez zobowiązań

Zakup sprzętu gastronomicznego to duża inwestycja, dlatego szczególnie ważne jest, aby do wyboru podejść w przemyślany sposób. Na szczęście producenci dają potencjalnym klientom szansę na poznanie sprzętu w komfortowych warunkach własnego lokalu – czy to podczas bezpłatnego pokazu z udziałem doświadczonego doradcy kulinarnego, czy dzięki możliwości wypożyczenia urządzeń do testów. Sprawdź, jaki sprzęt gastronomiczny możesz wypróbować i na jakich warunkach!
Z artykułu dowiesz się:
- Masz wątpliwości, czy nowy piec konwekcyjno-parowy, zamrażarka szokowa czy zmywarka sprawdzą się w Twoim lokalu? Wybrany sprzęt gastronomiczny możesz wynająć do testów lub zaprosić doradcę kulinarnego, który na miejscu pokaże Ci możliwości urządzenia
- Obie formy prezentacji są bezpłatne i bez zobowiązań
- Oferta dotyczy m.in. pieców konwekcyjno-parowych Retigo i Redfox, pieców do pizzy Pizza Master czy schładzarek szokowych RM Infinity, a także (po indywidualnym ustaleniu) pieców Eka
- Testując sprzęt możesz odtworzyć prawdziwe scenariusze z pracy lokalu i sprawdzić, jak urządzenie radzi sobie np. w warunkach wzmożonego ruchu
Chcesz poznać możliwości sprzętu? Zaproś doradcę kulinarnego
Jeśli planujesz zakup sprzętu gastronomicznego, pokaz z udziałem doradcy kulinarnego zapewnia szereg korzyści – szczególnie, gdy mowa o dużej inwestycji, która ma usprawnić pracę kuchni. Doradca doskonale zna prezentowane urządzenia, dzięki czemu wskaże ich praktyczne zastosowania z myślą o potrzebach danego lokalu.
Zaproszenie doradcy kulinarnego do lokalu przed zakupem urządzenia to nie tylko sposób na poznanie możliwości sprzętu na żywo, ale także znacząca oszczędność czasu i energii. Zamiast samodzielnie szukać informacji i testować urządzenia, można skorzystać ze wsparcia eksperta, co znacznie ułatwia i przyspiesza proces decyzyjny.
Doradca kulinarny może przeprowadzić pokaz poniższych urządzeń:
Jak zorganizować pokaz sprzętu w Twoim lokalu?
- Skontaktuj się z nami. Wspólnie ustalimy szczegóły pokazu, bezpłatnie i bez zobowiązań.
- Postaramy się sprawnie zorganizować wysyłkę urządzenia na wskazany adres.* Urządzenie będzie wysłane w stanie gotowym do podłączenia.
- Gdy sprzęt dotrze do lokalu, zamontuj go. Przygotuj składniki na dania, które przygotujecie podczas pokazu.
- W ustalonym terminie doradca kulinarny przeprowadzi dla Ciebie/Twojego zespołu pokaz sprzętu oraz odpowie na wszelkie pytania.
- Po pokazie spakuj urządzenie – w takim stanie, jak dotarło do lokalu. Umówimy jego odbiór.
* Bardzo staramy się, aby wszyscy nasi klienci mieli możliwość przetestowania urządzeń w lokalu w dogodnym terminie. W wybranych przypadkach, gdy nie ma możliwości wysyłki, sprzęt można przetestować na miejscu w showroomie producenta.

Nie wiesz, czy sprzęt spełni Twoje oczekiwania? Przetestuj go przed zakupem
Chociaż wszystkie profesjonalne kuchnie mają ze sobą wiele wspólnego, każdy lokal jest inny – różnią się zapleczem, jego powierzchnią i wyposażeniem, wielkością i doświadczeniem zespołu, sposobem pracy, a także specyfiką oferty gastronomicznej, intensywnością ruchu czy nawet tym, kiedy w lokalu przypadają godziny szczytu. Inną specyfiką pracy będzie się charakteryzować stołówka w przedszkolu lub szkole podstawowej, a nieco inną np. kuchnia przygotowująca śniadania w hotelu czy pensjonacie.
Dlatego, jeśli chciałbyś przed zakupem przetestować działanie sprzętu w warunkach, jakie na co dzień panują w danej kuchni, również jest taka możliwość. Do testów możesz wypożyczyć wybrane produkty z katalogu RM Gastro:
Wypożyczenie pieca Retigo Blue Vision do testów: jak to działa?
- Przetestowanie urządzeń jest bezpłatne. Przed wysłaniem sprzętu sporządzamy prostą umowę, zgodnie z którą w razie uszkodzenia lub kradzieży urządzenia odpowiesz za ewentualne szkody.
- Firma RM Gastro wysyła piec konwekcyjno-parowy Retigo Blue Vision pod wskazany adres.
- Po Twojej stronie leży prawidłowe podłączenie pieca. Nie musisz korzystać z autoryzowanego serwisu ani posiadać zmiękczacza do wody. Piec może być wysłany z wtyczką.
- Przez kilka dni masz możliwość przetestowania pieca razem ze swoim zespołem.
- Po zakończonych testach pakujesz piec w taki sposób, jak był zapakowany, a firma RM organizuje odbiór sprzętu.
Jak testować sprzęt gastronomiczny przed zakupem – wskazówki
Wypożyczenie urządzenia gastronomicznego do testów to szansa na sprawdzenie, czy dany sprzęt okaże się przydatny w specyficznych warunkach, w jakich pracuje się w tym konkretnym lokalu. Na przetestowanie sprzętu będziesz mieć kilka dni – wykorzystaj je w przemyślany sposób, tak aby po zakończeniu testów móc świadomie podjąć decyzję o inwestycji w urządzenie!
- Zaangażuj w testy docelowych użytkowników sprzętu. To właśnie kucharze będą korzystać z zakupionych urządzeń, dlatego skorzystaj z ich opinii – szczególnie, jeśli chodzi o intuicyjność obsługi menu czy ergonomię. Pamiętaj, że inwestycja w nowoczesny sprzęt gastronomiczny nie zwróci się, jeśli personel z powodu problemów z użytecznością nie będzie chciał korzystać z jego zaawansowanych funkcji.
- Przetestuj różne pozycje z istniejącej karty oraz wybrane danie, które dzięki nowemu urządzeniu będziesz mógł wprowadzić do menu. Przykładowo, jeśli planujesz inwestycję w piec konwekcyjno-parowy do lokalu serwującego śniadania, sprawdź, jak poradzi sobie z jednoczesnym przygotowaniem różnych składników śniadania w wymaganych ilościach.
- Spróbuj przygotować dania w różnych ilościach. Jeśli w Twojej restauracji intensywność ruchu zmienia się w zależności od dnia tygodnia, sezonu lub pory dnia, sprzęt musi pozwalać na przyrządzanie potraw o niezmiennej jakości niezależnie od liczby porcji. Na przykład, podczas lunchu może być większe zapotrzebowanie na dania na wynos, podczas gdy wieczorem restauracja może obsługiwać większe rezerwacje na kolacje.
- Odtwórz typowe godziny szczytu w lokalu. Przetestuj, jak sprzęt radzi sobie z intensywnym użytkowaniem i wysokim tempem pracy. Na przykład, podczas obiadu w dni robocze lub weekendowego wieczoru, restauracja może być bardziej obciążona, co pozwoli ocenić wydajność i niezawodność sprzętu w ekstremalnych warunkach.
Dodaj komentarz