- Opis
Szczegóły
Piec konwekcyjno-parowy Grafen NANO Campact 10xGN1/1 to serce każdej profesjonalnej kuchni. To właśnie w nim przyrządzamy większość serwowanych potraw. Dzięki wyjątkowym właściwościom piece konwekcyjno-parowe pozwalają przygotować nie tylko ciasta i pieczywo, ale także mięso, drób czy ryby.
Szeroka gama zastosowań sprawia, że piece nie zawsze są w 100% czyste. Może prowadzić to do rozwoju wszelkich grzybów i bakterii, które świetnie odnajdują się w wilgotnym i ciepłym środowisku kuchennym. Problem bakterii i grzybów dostrzegli projektanci Grafena. Stworzyli oni nową linię Grafen NANO, która niszczy komórki drobnoustrojów.
Nowa linia pieców konwekcyjno-parowych Grafen NANO Campact została wyposażona w uchwyty oraz pokrętła pokryte nanocząsteczkami srebra. Nanocząsteczki srebra niszczą komórki drobnoustrojów, mają właściwości przeciwbakteryjne, są przeciwwirusowe i grzybobójcze. Dodatkowo są naturalnym i nietoksycznym antybiotykiem. Zastosowanie nanocząsteczek srebra zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa osobom pracującym na kuchni oraz końcowym konsumentom.
Piece konwekcyjno-parowe Grafen NANO Campact charakteryzują się nie tylko wyjątkową funkcjonalnością, ale również niebanalnym designem.
Piece Grafen NANO Compact są bardzo wąskie. Ich szerokość wynosi tylko 530 mm.
Piec konwekcyjno-parowy Grafen NANO Campact 10xGN1/1 został wyposażony w funkcję zaparowywania, która umożliwia przygotowywanie delikatnych i zdrowych potraw z ryb i warzyw. Funkcja zaparowywania sprawia, że przygotowywane ryby/warzywa nie tracą witamin i minerałów. System wytwarzania pary poprzez natrysk wody na grzałki sprawia, że przygotowywane dania są bardziej wyraziste, nie są wysuszone oraz ich przygotowywanie zajmuje znacznie mniej czasu. Dodatkowo piec posiada 10 stopniową regulację zaparowania co 10%.
Projektanci pieców konwekcyjno-parowych NANO Campact zadbali o optymalny przepływ powietrza w komorze gotowania - regulowany zawór odpowietrzający gwarantuje zachowanie idealnych warunków w komorze, niezależnie od przygotowywanej potrawy.
Za utrzymywanie odpowiedniej temperatury w całej komorze pieca odpowiada konwekcja. Konwekcja (inaczej termoobieg) gwarantuje wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewniania równomiernej temperatury w całej komorze gotowania. Powietrze zaciągane jest przez wentylator z komory, a następnie przepuszczane jest przez grzałki. Nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy.
Dla komfortu i bezpieczeństwa użytkowania piece konwekcyjno-parowe zostały wyposażone w lampki kontrolne termostatu i funkcji zaparowania. Dodatkowo piec posiada mechaniczny timer: 0-120 minut.
2 wentylatory, odpowiedzialne za rozprowadzanie ciepłego powietrza w komorze, napędzane są przez wydajne silniki o mocy 250 W każdy. Dodatkowo silniki wyposażone są w autorewers oraz dwie prędkości 1400/2800 obr./min.
Piec konwekcyjno-parowy został wyposażony w halogenowe oświetlenie komory oraz drzwi z przeszkleniem, co umożliwia śledzenie całego procesu wypieku, bez konieczności otwierania drzwi. Dla zachowania wysokiego poziomu bezpieczeństwa oraz higieny, drzwi zostały wyposażone w układ chłodzenia grawitacyjnego.
Obudowa oraz komora pieca zostały wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz są łatwe w zachowaniu czystości. Stal nierdzewna użyta do produkcji urządzenia spełnia wszystkie normy sanepidu.
Uchwyty drzwi pieców i pokrętła na panelu sterowania zostały pokryte specjalną warstwą zawierającą jony srebra. Nanocząsteczki Srebra niszczą komórki drobnoustrojów, mają właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i grzybobójcze. Antybakteryjne uchwyty i pokrętła pozwalają zadbać o bezpieczeństwo sanitarno-epidemiologiczne w kuchni.
Mniejszy pobór energii sprawia, że zużywana jest wyłącznie wymagana ilość energii przy zwiększonej wydajności energetycznej.
Informacje dodatkowe
Numer katalogowy producenta 223161 EAN 8711369223161 Producent Grafen Gwarancja 1 rok Szerokość 530 mm Głębokość 842 mm Wysokość 910 mm Zasilanie Prąd Napięcie 400 V Moc elektryczna 14 kW Temperatura minimalna 30 °C Temperatura maksymalna 260 °C Liczba półek 10 szt. Rozmiar blachy GN 1/1 Odległość między prowadnicami 40 mm Wyposażenie pieca Sterowanie manualne, Wentylator z autorewersem Nawilżanie Tak Wytwarzanie pary natrysk Ilość wentylatorów 2 szt. Rewers wentylatora Tak Oświetlenie Tak Waga 115.00 kg - Dlaczego u nas ?
Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.
Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.
Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:
- Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
- Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
- Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
- BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
- Opinie
Napisz własną opinię
Grafen Nano Compact Piec konwekcyjno-parowy 10xGN1/1
Numer katalogowy 223161

