- Opis
Szczegóły
Moretti Forni to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 70 lat, specjalizujący się w produkcji pieców do pizzerii, piekarni, restauracji oraz do wypalania ceramiki. Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Moretti Forni jest obecnie światowym liderem w produkcji gazowych i elektrycznych pieców gastronomicznych. Producent stawia na efektywną i przyjazną środowisku produkcję innowacyjnych, niezawodnych sprzętów.
Piec 2-komorowy z okapem i bazą Moretti Forni wchodzi w skład Serii S. Wykorzystanie najnowszych technologii i najwyższej jakości materiałów sprawiło, że urządzenie to cechuje najniższe w swojej klasie zużycie energii – niższe aż o 30%. W piecu zastosowano technologię EcoSmartBaking®, pozwala to na bardzo duże oszczędności i szybki zwrot kosztów inwestycji.
Innowacyjne materiały zastosowane do produkcji pieca redukują rozpraszanie energii do minimum i gwarantują doskonałą izolację komór. Dzięki temu wypiek ciasta jest równomierny, szybszy o 20%, a podczas pieczenia nie ma konieczności obracania pizzy.
Perforowany szamot, którym zostało wyłożone dno komór, zapewnia cyrkulację powietrza pod pizzą, dzięki czemu ciasto ma idealną konsystencję i nie przypala się. Funkcja Booster gwarantuje pełną moc urządzenia przy maksymalnym obciążeniu, co zwiększa efektywność pracy dzięki zachowaniu równomiernego rozkładu ciepła na każdą pizzę.
Urządzenie posiada dedykowany timer dla każdej pizzy. Istnieje możliwość nastawienia autostartu pieca na każdy dzień miesiąca, tak, by włączał się on automatycznie o wybranej porze. Elektroniczny panel znajdujący się przy komorach sygnalizuje gotowość urządzenia do pracy. Piec posiada funkcję automatycznego czyszczenia pyrolizą.
Piec do pizzy 2-komorowy z okapem i bazą Moretti Forni to idealne rozwiązanie dla większych pizzerii i restauracji serwujących duże ilości tego włoskiego specjału. Wysoka wydajność i niskie koszty eksploatacji składają się na główne cechy urządzenia. Najwyższej jakości materiały gwarantują odporność na uszkodzenia i długotrwałe użytkowanie.
Istnieje opcja zakupienia do pieca podstaw i nawilżacza.
Dzięki nawilżaczowi komorowemu do pieców do pizzy ciasto znajdujące się w komorze zachowuje delikatną konsystencję i nie wysycha.
Aby w pełni wykorzystać potencjał pieców, projektanci zadbali o możliwość powiększenia komory pieca. Komora do pieców do pizzy o wysokości 300 mm umożliwia wypieczenie nie tylko pizzy, ale również chleba czy bułek. Stal nierdzewna i płyta szamotowa gwarantują idealny wypiek ciasta, niezależnie od jego gabarytów. Komory można układać maksymalnie w 2 piętrach. W celu zamówienia powiększonej komory prosimy o kontakt z działem handlowym jeszcze podczas składania zamówienia.
Zdjęcie poglądowe.
ADAPTIVE-POWER to nowatorskie rozwiązanie zaproponowane przez Moretti Forni. Proporcjonalne sterowanie mocą przy pomocy elektronicznego panelu sterowania gwarantuje wysoką wydajność oraz niższe zużycie mediów.
Łatwo programowalny timer umożliwia automatyczne włączanie pieca o wyznaczonej porze, dzięki czemu urządzenie jest gotowe do pracy jeszcze przed przybyciem personelu. Funkcja AUTOSTART dostępna w piecu Moretti Forni gwarantuje doskonałe możliwości wypieku już od 1 minuty po otwarciu lokalu.
Technologia DUAL-TEMP umożliwia sterowanie 2 różnymi temperaturami wewnątrz jednej komory pieczenia. Niezależne sterowanie grzałkami sprawia, że każda z przygotowywanych pizz jest równomiernie wypieczona zarówno od spodu, jak i od góry.
Zastosowanie technologii ECO-STANDBY gwarantuje znaczne obniżenie kosztów eksploatacji urządzenia. Możliwość sterowania przerwami sprawia, że piec nie wychładza się. Dodatkowo dobrze dobrana warstwa izolacyjna sprawia, że komora pieca utrzymuje wysoką temperaturę, dzięki czemu piec jest zawsze gotowy do pieczenia.
HALF-LOAD to system umożliwiający wypiek pizzy nawet przy niepełnym załadunku komory. Funkcja gwarantuje mniejsze zużycie energii oraz zapewnia idealny wypiek ciasta nawet przy połowicznym załadunku.
POWER-BOOSTER to najnowsza funkcja wprowadzona w piecach Moretti Forni. Funkcja umożliwia dokładne sterowanie czasem, co przy maksymalnym obciążeniu pieca znacznie obniża koszty jego użytkowania.
Technologia SMART-BAKING oferuje innowacyjną kontrolę nad warunkami pracy: procentowe sterowanie mocą grzałek górnych i dolnych bez wpływu na temperaturę w komorze (w modelach ze sterowaniem elektronicznym).
Informacje dodatkowe
Numer katalogowy producenta MFS100D Producent Moretti Forni Gwarancja 1 rok Sterowanie elektroniczne Szerokość 1370 mm Głębokość 1210 mm Głębokość całkowita 1460 Wysokość 1070 mm Wewnętrzna szerokość 950 mm Wewnętrzna głębokość 730 mm Wewnętrzna wysokość 160 mm Pojemność 2 x 4 x Ø35 cm Zasilanie Prąd Napięcie 400 V Moc elektryczna 18 kW Ilość komór 2 szt. Linia Moretti Forni SerieS - Dlaczego u nas ?
Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.
Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.
Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:
- Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
- Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
- Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
- BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
- Opinie
Napisz własną opinię
Moretti Forni Piec do pizzy 2-komorowy z okapem i bazą 2x4x35 cm | SerieS
Numer katalogowy MFS100D

