Moretti Forni Piec do pizzy 3-komorowy z okapem i bazą 3x4x32 cm | SerieP (MFP60T)

Moretti Forni Piec do pizzy 3-komorowy z okapem i bazą 3x4x32 cm | SerieP
Numer katalogowyMFP60T
Gwarancja1 rok
DostępnośćTowar sprowadzany na zamówienie, skontaktuj się z nami telefonicznie.
Koszt dostawy0 zł - Dostawa gratis
Darmowa dostawa od 199zł
Netto 61 769,00 zł 55 591,87 zł Brutto 75 975,87 zł 68 378,00 zł
Cena nie uległa zmianie w ciągu 30 dni.
Opis

Szczegóły

Elektryczny piec trzykomorowy Moretti Forni z linii SerieP to wielofunkcyjny, modułowy sprzęt stworzony z myślą o pizzeriach, piekarniach i cukierniach.  

Przedstawiony model jest wyposażony w okap, bazę oraz 3 komory o szerokości 60 cm. Można w niej jednocześnie upiec 12 pizz o średnicy 32 cm. Potrzebujesz pieca w innej konfiguracji? Zadzwoń pod numer 76 744 91 46 lub napisz pod adres: sklep@gastrro.pl.

Materiał wykonania

Piec został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej o doskonałej odporności na uszkodzenia. Ma bezawaryjną konstrukcję, która zapewnia wieloletnią trwałość i funkcjonalność nawet podczas intensywnej pracy. Stalowa obudowa pieca jest łatwa do utrzymania w czystości, a podwójne szklane drzwi chronią przed nadmiernymi stratami energetycznymi.

Wewnątrz komory można zastosować wymienne podłoże stalowe z wypustkami lub perforowaną cegłę szamotową. Materiały te gwarantują równomierne rozprowadzanie ciepła w komorze, dzięki czemu ciasto jest perfekcyjnie wypieczone.

Zastosowanie

Piece elektryczne Moretti Forni serieP to wszechstronny sprzęt, który sprawdzi się w różnych gałęziach gastronomii:

  • w pizzeriach, które serwują pizzę w stylu rzymskim lub na kawałki – ich wysoka wydajność i pojemne komory w 3 rozmiarach pozwalają na wypiekanie dużych ilości pizzy w krótkim czasie,
  • w piekarniach – komora wyłożona perforowaną cegłą ogniotrwałą zapewnia doskonałą dystrybucję ciepła i idealnie nadaje się do bezpośredniego wypieku chleba,
  • w cukierniach – wymienne podłoże stalowe z wypustkami świetnie nadaje się do pośredniego pieczenia ciast, umożliwiając przepływ gorącego powietrza pod tacą. Sprawdzi się zwłaszcza w wersji z komorą rozrostu i nawilżaczem.

Sterowanie

Piece z serii P są wyposażone w funkcjonalny, elektroniczny panel sterujący oddzielny dla każdej komory. Wyświetla on aktualną temperaturę, pozwala regulować temperaturę docelową, jak również ustawić jeden z 20 dostępnych programów pieczenia. Wbudowany timer wskazuje czas pozostały do końca wypieku. Dzięki płaskiej powierzchni panelu sprzęt jest łatwy w czyszczeniu – nie ma tu trudno dostępnych krawędzi, w których gromadziłby się tłuszcz i brud.

Ergonomia

Piec został zaprojektowany z myślą o ergonomii i wygodzie użytkowania. Sprzęt wyposażono w doskonale wyważone drzwi z ergonomicznymi uchwytami ze stali nierdzewnej szczotkowanej. Aby ułatwić kontrolę nad postępami pieczenia, wewnątrz komory zamontowano podwójnie zabezpieczone oświetlenie – dzięki temu, nie jest konieczne otwieranie drzwiczek w trakcie korzystania z pieca. Umożliwia to wyjątkowo energooszczędną pracę urządzenia, a jednocześnie – znaczne usprawnienie użytkowania. Przyjazny panel sterujący zapewnia prostą i intuicyjną obsługę.

Personalizacja

Piece elektryczne Moretti Forni serieP dają możliwość dokładnej personalizacji sprzętu. Możliwy jest wybór:

  • rozmiaru i liczby komór,
  • wysokości komory (opcja montażu komory o wys. 30 cm),
  • materiału wewnątrz komory (cegła szamotowa lub stal),
  • nawilżacza komory,
  • rodzaju uchwytów,
  • podstawy, np. z komorą rozrostu lub prowadnicami.

Potrzebujesz wsparcia w wyborze odpowiedniej konfiguracji? Skontaktuj się z naszym doradcą pod numerem 76 744 91 46 lub mailowo pod adresem: sklep@gastrro.pl.

 

Cool-Around

COOL-AROUND to innowacyjna funkcjonalność pieców Moretti Forni. Zastosowanie wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz technologii Cool-Around sprawia, że powierzchnia pieca nie przekracza 41°C, dzięki czemu użytkownicy pieców nie są narażeni na poparzenie. Technologia opiera się na komorze powietrznej wytwarzanej przez urządzenie.

Eco-Standby

Zastosowanie technologii ECO-STANDBY gwarantuje znaczne obniżenie kosztów eksploatacji urządzenia. Możliwość sterowania przerwami sprawia, że piec nie wychładza się. Dodatkowo dobrze dobrana warstwa izolacyjna sprawia, że komora pieca utrzymuje wysoką temperaturę, dzięki czemu piec jest zawsze gotowy do pieczenia.

Informacje dodatkowe

Numer katalogowy producentaMFP60T
ProducentMoretti Forni
Gwarancja1 rok
Sterowanieelektroniczne
Wskaźnik temperaturyzewnętrzny cyfrowy
Szerokość970 mm
Głębokość1290 mm
Wysokość1360 mm
Wewnętrzna szerokość600 mm
Wewnętrzna głębokość830 mm
Wewnętrzna wysokość180 mm
Pojemność3 x 4 x Ø32 cm
ZasilaniePrąd
Napięcie400 V
Moc elektryczna23.7 kW
Temperatura maksymalna450 °C
Ilość komór3 szt.
LiniaMoretti Forni SerieP
Dlaczego u nas ?

Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.

Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.

Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:

Stalgast Hendi Ceneo RM

  • Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
  • Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
  • Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
  • BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
Opinie

Napisz własną opinię

Jak oceniasz ten produkt? *

Ocena

Moretti Forni Piec do pizzy 3-komorowy z okapem i bazą 3x4x32 cm | SerieP

Numer katalogowy MFP60T

Netto 61 769,00 zł 55 591,87 zł Brutto 75 975,87 zł 68 378,00 zł
Moretti Forni Piec do pizzy 3-komorowy z okapem i bazą 3x4x30 cm | SerieP