- Opis
Szczegóły
Prawdziwie neapolitańska pizza w Twoim lokalu? Teraz to możliwe za sprawą najmocniejszego na świecie pieca elektrycznego Neapolis od włoskiego producenta Moretti Forni.
Piec do pizzy Neapolis łączy cechy pieca opalanego drewnem z najnowocześniejszymi technologiami. Maksymalna temperatura grzania sięga aż 510°C, dzięki czemu wypieczenie pizzy neapolitańskiej zajmuje niespełna minutę! Elektroniczna regulacja temperatury pozwala na niezależne jej ustawienie dla dołu i góry komory, co pozwala na optymalne warunki pieczenia jednocześnie dla ciasta i dodatków (np. świeżych warzyw).
Cyfrowy panel sterowania z termometrami znajdujący się z przodu urządzenia jest zasłaniany specjalną zasuwą, która chroni przed uszkodzeniami i zabrudzeniami oraz pozwala zachować wyjątkowy wygląd pieca. Tworzący przerwę termiczną blat przed otworem komory wykonano z czarnego granitu.
Zintegrowany z piecem okap został zaprojektowany w bardzo charakterystycznym kształcie, typowym dla kopuł pieców opalanych drewnem. Farba epoksydowa, którą w wysokiej temperaturze pokryto obudowę zewnętrzną, zapewnia bardzo dobre przyleganie do stali przez wiele lat. Cylindryczny kanał spalinowy został umieszczony w czarnej obudowie ze stali nierdzewnej.
Ogniotrwała komora pieczenia jest wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym i mieści jednocześnie 9 pizz o średnicy 330 mm. Górna część komory została zrobiona z wypalanej w temperaturze 1200°C płyty szamotowej typu Biscuit (tzw. biskwitowej) o grubości 55 mm, która równomiernie się nagrzewa i oddaje ciepło do komory pieczenia oraz długo utrzymuje temperaturę. Dzięki temu efekt wypieku za każdym razem jest identyczny niezależnie od tego, w którym miejscu komory znajdują się pizze.
Podwójna izolacja komory o dużej gęstości z przegrodami termicznymi w technologii Cool Around (3 warstwy: izolacja / przerwa powietrzna / izolacja) zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej. Wewnątrz kamienia szamotowego u góry i z dołu umieszczone są grzałki wykonane ze specjalnego drutu o zoptymalizowanym bilansie cieplnym, które bezpośrednio nagrzewają płyty szamotowe, bez niepotrzebnych strat cieplnych i energetycznych.
Projektanci Moretti Forni w piecu Neapolis zastosowali opatentowaną technologię z użyciem deflektora. Znajdujący się u góry komory element dodatkowo przyczynia się do oszczędności energii dzięki zatrzymywaniu gorącego powietrza w komorze. Deflektor opuszczany przy użyciu łopaty reguluje poziom wilgoci w piecu, dzięki czemu możemy uzyskać po wypieczeniu 2 rodzaje ciasta – bardziej kruche przy uniesionym deflektorze lub miękkie, delikatnie wilgotne przy opuszczonym.
W celu zagwarantowania bezpieczeństwa wejście do komory zostało wyposażone w specjalną, izolowaną pokrywę z nienagrzewającym się uchwytem. Wewnątrz pieca znajduje się odporne na działanie wysokich temperatur oświetlenie halogenowe, które pozwala na obserwację wypieku na każdym etapie. Wewnętrzną ościeżnicę wejścia wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Urządzenie posiada termostat bezpieczeństwa oraz timer umożliwiający ustawienie automatycznego załączania pieca o wyznaczonym czasie. Takie rozwiązanie sprawia, że piec może być gotowy do pracy od razu po przyjściu personelu, jeszcze przed otwarciem lokalu.
Zastosowanie Eco-Stand by Technology® pozwala zmniejszyć zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy. Urządzenie ma możliwość zapisania 20 programów pieczenia, a także posiada wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne, ustawienie parametrów w czasie czyszczenia.
Piec został wykonany w stylu neapolitańskim, a jego obudowa wykończona w stylu postindustrialnym. Cechy te nadają urządzeniu unikalnego wyglądu i umożliwiają ekspozycję pieca w miejscu obsługi gości, uatrakcyjniając w ten sposób wnętrze lokalu. Dodatkowo otwór komory wykonano ze zdobionego żeliwa, a panel przedni pokryto specjalną powłoką Fossile, sprawiającą wrażenie trójwymiarowości.
Komora rozrostu wyposażona w ukryte kółka obrotowe umożliwia proste przesuwanie pieca. Wewnątrz garowni znajdują się dodatkowe prowadnice na blachy.
Istnieje możliwość zakupu pieca z zasilaniem 230 V. W tym celu należy skontaktować się z naszym działem handlowym.
Cechy urządzenia:
- wymiary: 1995x1842x1465 mm + komin,
- szerokość komory pieczenia: 1125 mm,
- powierzchnia pieczenia: 1,27 m2,
- cylindryczny kanał spalinowy: ⌀200 mm,
- częstotliwość: 50 – 60 Hz,
- moc maksymalna pieca: 21,9 kW,
- moc maksymalna garowni: 1,5 kW,
- średni pobór mocy pieca: 6,8 kWh,
- średni pobór mocy garowni: 0,8 kWh.
Moretti Forni to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 70 lat, specjalizujący się w produkcji pieców do pizzerii, piekarni, restauracji oraz do wypalania ceramiki. Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Moretti Forni jest obecnie światowym liderem w produkcji gazowych i elektrycznych pieców gastronomicznych. Producent stawia na efektywną i przyjazną środowisku produkcję innowacyjnych, niezawodnych sprzętów.
Łatwo programowalny timer umożliwia automatyczne włączanie pieca o wyznaczonej porze, dzięki czemu urządzenie jest gotowe do pracy jeszcze przed przybyciem personelu. Funkcja AUTOSTART dostępna w piecu Moretti Forni gwarantuje doskonałe możliwości wypieku już od 1 minuty po otwarciu lokalu.
COOL-AROUND to innowacyjna funkcjonalność pieców Moretti Forni. Zastosowanie wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz technologii Cool-Around sprawia, że powierzchnia pieca nie przekracza 41°C, dzięki czemu użytkownicy pieców nie są narażeni na poparzenie. Technologia opiera się na komorze powietrznej wytwarzanej przez urządzenie.
Technologia DUAL-TEMP umożliwia sterowanie 2 różnymi temperaturami wewnątrz jednej komory pieczenia. Niezależne sterowanie grzałkami sprawia, że każda z przygotowywanych pizz jest równomiernie wypieczona zarówno od spodu, jak i od góry.
Zastosowanie technologii ECO-STANDBY gwarantuje znaczne obniżenie kosztów eksploatacji urządzenia. Możliwość sterowania przerwami sprawia, że piec nie wychładza się. Dodatkowo dobrze dobrana warstwa izolacyjna sprawia, że komora pieca utrzymuje wysoką temperaturę, dzięki czemu piec jest zawsze gotowy do pieczenia.
Informacje dodatkowe
Numer katalogowy producenta MFNEAPOLIS9 Producent Moretti Forni Gwarancja 1 rok Szerokość 1465 mm Głębokość 1842 mm Wysokość 1995 mm Pojemność 9 x Ø33 cm Zasilanie Prąd Napięcie 400 V Moc elektryczna 21.9 kW Temperatura maksymalna 510 °C Ilość komór 1 szt. Oświetlenie Tak Waga 725.00 kg - Dlaczego u nas ?
Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.
Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.
Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:
- Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
- Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
- Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
- BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
- Opinie
Napisz własną opinię
Moretti Forni Piec do pizzy Neapolis 9x33 cm
Numer katalogowy MFNEAPOLIS9

