- Opis
Szczegóły
Bezpłatny montaż i szkolenie
Producent zapewnia bezpłatny montaż pieców w całej Polsce. Serwis zajmie się ustawieniem sprzętu na podstawie, montażem i podłączeniem pieca. Wystarczy, że zamówisz i wniesiesz urządzenie na miejsce, a także zadbasz o dostęp do wymaganych gniazd. Możesz też skorzystać z darmowego szkolenia z obsługi zakupionego pieca dla Ciebie i Twoich pracowników.
Darmowy pokaz sprzętu w Twoim lokalu
Poznaj swój sprzęt, zanim zdecydujesz się na zakup! Istnieje możliwość przeprowadzania prezentacji urządzenia na miejscu u klienta – bezpłatnie i bez zobowiązań. Doradca kulinarny przedstawi możliwości produktu i odpowie na związane z nim pytania. Chcesz zorganizować pokaz sprzętu w swoim lokalu? Skontaktuj się z nami pod numerem: +48 509 777 184.
RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych Retigo z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane w taki sposób, aby zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników. Wszystkie modele w wersji podstawowej wyposażone są w funkcję automatycznego czyszczenia, Easy Cooking, klapkę do odprowadzania pary i 6-punktową sondę termiczną. Sterowanie odbywa się za pośrednictwem 8" panelu dotykowego, zapewniającego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji pieca.
Piec konwekcyjno-parowy gazowy Retigo Blue Vision 1221 b posiada kilka technik pieczenia, m.in. pieczenie konwekcyjne (30°C - 300°C), parowe (30°C - 130°C), konwekcyjno-parowe (30°C - 300°C) oraz bio-gotowanie (30°C - 98°C). Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.
Unikalne korzyści pieców Retigo:
- Vision Perfect Cooking - Przygotowywane potrawy zachowują swój idealny kolor, są soczyste i jednocześnie chrupiące oraz posiadają minimalną zawartością tłuszczu.
- Vision Design - Niezwykle łatwe i komfortowe gotowanie. Gwarancja bezpieczeństwa, długotrwałej niezawodności i spełnienia wszystkich standardów higienicznych. Doskonałe połączenie najlepszych cech pieca konwekcyjno-parowego i atrakcyjnego wyglądu.
- Vision Controls - Natychmiastowa reakcja na dotyk pozwala zaoszczędzić czas oraz umożliwia szybkie i łatwe wybranie wszystkich niezbędnych ustawień potrzebnych do przygotowania danej potrawy.
- Smart Investment - Wbudowany wymiennik ciepła, gruba szklana szyba, termoizolacja o grubości 50 mm w połączeniu z automatycznym czyszczeniem niskiego zużycia zapewnia duży zwrot z inwestycji.
W zestawie:
- 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie i stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
Materiał wykonania:
- Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
Cechy:
- Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
- Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
- Manualne nawilżanie
- Automatyczny start
- Easy Cooking
- Książka kucharska zawierająca aż 1000 programów po 20 kroków
- Rekuperator
- Potrójna szyba w drzwiach gwarantująca minimalne straty ciepła oraz niskie zużycie energii
- Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
- Automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
- 7 prędkości wentylatora umożliwiające dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
- Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, które minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
- Taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
- Wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia dzięki solidnej i antybakteryjnej klamce
- Chemicznie wytrawiana komora gotowania, która posiada zaokrąglone narożniki ułatwiające czyszczenie
- Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący zapewniający niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
- MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko czego potrzebuje użytkownik znajduje się na głównym ekranie
- Funkcja Learn pozwalająca na zapamiętanie i zapisanie bieżącego programu pieczenia
- System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
- SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
- Port USB umożliwiający łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
- Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
AUTOMATIC CAPACITY MANAGEMENT to system automatycznego zarządzania pojemnością, dzięki któremu piec rozpoznaje ilość włożonego produktu i dopasowuje odpowiedni czas gotowania/pieczenia w celu jednakowej obróbki termicznej.
Automatyczny system kontroli wilgotności wewnątrz pieca zapewniający doskonałe rezultaty podczas gotowania. ACTIVE HUMIDITY CONTROL nadaje lepszą soczystość i smak przygotowywanej potrawy, zabezpieczając ją przed przesuszeniem.
Unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wbudowanym wymiennikiem ciepła, dzięki niezwykłej jakości pary, zapewnia doskonałe rezultaty gotowania w parze. Dzięki ADVANCED STEAM GENERATION SYSTEM potrawy zachowują wymagany kolor, strukturę i smak, nie tracąc przy tym niezbędnych witamin i minerałów.
Po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania. Dzięki funkcji COOK & HOLD potrawy nie tracą swojej temperatury i w każdej chwili są gotowe do serwowania.
Pomaga w krótszym czasie zmniejszyć temperaturę w komorze pieczenia pomiędzy różnymi procesami przygotowywania potraw. AUTOMATYCZNE CHŁODZENIE przydaje się głównie, kiedy jest konieczność przyrządzenia potrawy w mniejszej temperaturze, a temperatura panująca w komorze pieca jest znacznie wyższa.
ACITVE CLEANING to system automatycznego mycia z niskim zużyciem wody, który umożliwia znaczne oszczędności czasu i pieniędzy. Do usunięcia zanieczyszczeń służy jeden z pięciu różnych programów mycia, które zapewnią, że piec konwekcyjno-parowy zawsze będzie perfekcyjnie czysty. Programy myjące różnią się długością i intensywnością mycia.
Przy użyciu sondy wielopunktowej, system DELTA T automatycznie i równolegle steruje temperaturą w komorze pieczenia i wnętrzu potrawy. Dzięki temu pieczenie nawet dużych kawałków szynki nie stanowi już problemu, mięso jest soczyste, równomiernie upieczone, a strata na wadze minimalna.
Funkcja zapiekania GOLDEN TOUCH sprawia, że produkty stają się idealnie chrupkie i przyrumienione z efektem perfekcyjnie złotobrązowej skórki. Dzięki temu przygotowywane potrawy zyskują bardzo apetyczny wygląd i pięknie się prezentują podczas serwowania.
AUTOMATYCZNY PRZEDGRZEW to wstępne podgrzanie temperatury we wnętrzu pieca, które umożliwia rozpoczęcie gotowania/pieczenia w żądanej temperaturze, minimalizując przy tym jej spadek.
Informacje dodatkowe
Numer katalogowy producenta 00025355 Producent Retigo Gwarancja 3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia) Szerokość 1111 mm Głębokość 1006 mm Wysokość 1343 mm Zasilanie Gaz + prąd Napięcie 230 V Moc elektryczna 1400 W Moc gazowa 45 kW Temperatura minimalna 30 °C Temperatura maksymalna 300 °C Rozmiar blachy GN 2/1 Wyposażenie pieca Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Sonda wielopnunktowa, Wentylator z autorewersem Nawilżanie Tak Wytwarzanie pary natrysk Ilość wentylatorów 1 szt. Waga 229.00 kg RM montaż i pokaz Darmowy montaż, Możliwość przeprowadzenia pokazu u klienta - Dlaczego u nas ?
Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.
Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.
Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:
- Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
- Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
- Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
- BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
- Opinie
Napisz własną opinię
Retigo Blue Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 12x GN 2/1
Numer katalogowy 00025355

