Retigo Blue Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic (00023871)

Retigo Blue Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic
Numer katalogowy00023871
Gwarancja3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
Koszt dostawy0 zł - Dostawa gratis
Darmowa dostawa od 199zł
Netto 126 900,00 zł 101 520,00 zł Brutto 156 087,00 zł 124 869,60 zł
Cena nie uległa zmianie w ciągu 30 dni.
Opis

Szczegóły

Bezpłatny montaż i szkolenie

Producent zapewnia bezpłatny montaż pieców w całej Polsce. Serwis zajmie się ustawieniem sprzętu na podstawie, montażem i podłączeniem pieca. Wystarczy, że zamówisz i wniesiesz urządzenie na miejsce, a także zadbasz o dostęp do wymaganych gniazd. Możesz też skorzystać z darmowego szkolenia z obsługi zakupionego pieca dla Ciebie i Twoich pracowników.

Darmowy pokaz sprzętu w Twoim lokalu

Poznaj swój sprzęt, zanim zdecydujesz się na zakup! Istnieje możliwość przeprowadzania prezentacji urządzenia na miejscu u klienta – bezpłatnie i bez zobowiązań. Doradca kulinarny przedstawi możliwości produktu i odpowie na związane z nim pytania. Chcesz zorganizować pokaz sprzętu w swoim lokalu? Skontaktuj się z nami pod numerem: +48 509 777 184.

RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych Retigo z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane w taki sposób, aby zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników. Wszystkie modele w wersji podstawowej wyposażone są w funkcję automatycznego czyszczenia, Easy Cooking, klapkę do odprowadzania pary i 6-punktową sondę termiczną. Sterowanie odbywa się za pośrednictwem 8" panelu dotykowego, zapewniającego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji pieca.

Piec konwekcyjno-parowy Retigo Blue Vision 2011 ig posiada kilka technik pieczenia, m.in. pieczenie konwekcyjne (30°C - 300°C), parowe (30°C - 130°C), konwekcyjno-parowe (30°C - 300°C) oraz bio-gotowanie (30°C - 98°C). Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.

Unikalne korzyści pieców Retigo:

  • Vision Perfect Cooking - Przygotowywane potrawy zachowują swój idealny kolor, są soczyste i jednocześnie chrupiące oraz posiadają minimalną zawartością tłuszczu.
  • Vision Design - Niezwykle łatwe i komfortowe gotowanie. Gwarancja bezpieczeństwa, długotrwałej niezawodności i spełnienia wszystkich standardów higienicznych. Doskonałe połączenie najlepszych cech pieca konwekcyjno-parowego i atrakcyjnego wyglądu.
  • My Vision Controls - Natychmiastowa reakcja na dotyk pozwala zaoszczędzić czas oraz umożliwia szybkie i łatwe wybranie wszystkich niezbędnych ustawień potrzebnych do przygotowania danej potrawy.
  • Smart Investment - Wbudowany wymiennik ciepła, gruba szklana szyba, termoizolacja o grubości 50 mm w połączeniu z automatycznym czyszczeniem niskiego zużycia zapewnia duży zwrot z inwestycji.

W zestawie:

  • 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie i stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
  • Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody

Materiał wykonania:

  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości

Cechy:

  • Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • Manualne nawilżanie
  • Automatyczny start
  • Easy Cooking
  • Książka kucharska zawierająca aż 1000 programów po 20 kroków
  • Rekuperator
  • Potrójna szyba w drzwiach gwarantująca minimalne straty ciepła oraz niskie zużycie energii
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • Automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
  • 7 prędkości wentylatora umożliwiające dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, które minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • Taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • Wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia dzięki solidnej i antybakteryjnej klamce
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania, która posiada zaokrąglone narożniki ułatwiające czyszczenie
  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący zapewniający niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko czego potrzebuje użytkownik znajduje się na głównym ekranie
  • Funkcja Learn pozwalająca na zapamiętanie i zapisanie bieżącego programu pieczenia
  • System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB umożliwiający łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

Opcjonalne wyposażenie pieców Retigo Blue Vision 1221/2011/2021

IndeksNazwa
00024101Dwustopniowe otwieranie drzwi 2011/1221/2021
00024102Zwijany prysznic ręczny Blue
Automatic Capacity Management

AUTOMATIC CAPACITY MANAGEMENT to system automatycznego zarządzania pojemnością, dzięki któremu piec rozpoznaje ilość włożonego produktu i dopasowuje odpowiedni czas gotowania/pieczenia w celu jednakowej obróbki termicznej.

Active Humidity Controlt

Automatyczny system kontroli wilgotności wewnątrz pieca zapewniający doskonałe rezultaty podczas gotowania. ACTIVE HUMIDITY CONTROL nadaje lepszą soczystość i smak przygotowywanej potrawy, zabezpieczając ją przed przesuszeniem.

Advanced Steam Generation System

Unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wbudowanym wymiennikiem ciepła, dzięki niezwykłej jakości pary, zapewnia doskonałe rezultaty gotowania w parze. Dzięki ADVANCED STEAM GENERATION SYSTEM potrawy zachowują wymagany kolor, strukturę i smak, nie tracąc przy tym niezbędnych witamin i minerałów.

System bankietowy

Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania. SYSTEM BANKIETOWY umożliwia odgrzewanie schłodzonych, a nawet zamrożonych potraw bezpośrednio na talerzach, przygotowując je w ten sposób do natychmiastowego podania. Gotowanie, schładzanie i regeneracja w znacznym stopniu pomaga serwować dania w krótkim czasie.

Cook & Hold

Po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania. Dzięki funkcji COOK & HOLD potrawy nie tracą swojej temperatury i w każdej chwili są gotowe do serwowania.

Automatyczne chłodzenie

Pomaga w krótszym czasie zmniejszyć temperaturę w komorze pieczenia pomiędzy różnymi procesami przygotowywania potraw. AUTOMATYCZNE CHŁODZENIE przydaje się głównie, kiedy jest konieczność przyrządzenia potrawy w mniejszej temperaturze, a temperatura panująca w komorze pieca jest znacznie wyższa.

Acitve Cleaning

ACITVE CLEANING to system automatycznego mycia z niskim zużyciem wody, który umożliwia znaczne oszczędności czasu i pieniędzy. Do usunięcia zanieczyszczeń służy jeden z pięciu różnych programów mycia, które zapewnią, że piec konwekcyjno-parowy zawsze będzie perfekcyjnie czysty. Programy myjące różnią się długością i intensywnością mycia.

Delta T

Przy użyciu sondy wielopunktowej, system DELTA T automatycznie i równolegle steruje temperaturą w komorze pieczenia i wnętrzu potrawy. Dzięki temu pieczenie nawet dużych kawałków szynki nie stanowi już problemu, mięso jest soczyste, równomiernie upieczone, a strata na wadze minimalna.

Golden Touch

Funkcja zapiekania GOLDEN TOUCH sprawia, że produkty stają się idealnie chrupkie i przyrumienione z efektem perfekcyjnie złotobrązowej skórki. Dzięki temu przygotowywane potrawy zyskują bardzo apetyczny wygląd i pięknie się prezentują podczas serwowania.

Automatyczny przedgrzew

AUTOMATYCZNY PRZEDGRZEW to wstępne podgrzanie temperatury we wnętrzu pieca, które umożliwia rozpoczęcie gotowania/pieczenia w żądanej temperaturze, minimalizując przy tym jej spadek.

Pieczenie niskotemperaturowe

Minimalizuje utratę wagi oraz nadaje lepszą soczystość i smak przygotowywanej potrawy. PIECZENIE NISKOTEMPERATUROWE jest najbardziej oszczędnym procesem obróbki termicznej. Jest idealnym rozwiązaniem do długiego pieczenia różnego rodzaju mięs.

Timer półek

Funkcja ta daje możliwość ustawienia indywidualnego czasu obróbki na każdej półce. Teraz pieczenie kilku różnych produktów jednocześnie nie stanowi już problemu. TIMER PÓŁEK pomaga lepiej zorganizować czas pracy, ograniczyć przestoje, niepełny załadunek pieca i niepotrzebne zużycie energii.

Informacje dodatkowe

Numer katalogowy producenta00023871
ProducentRetigo
Gwarancja3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
ModelB 2011 ig
Szerokość948 mm
Głębokość871 mm
Wysokość1824 mm
ZasilanieGaz + prąd
Napięcie230 V
Moc elektryczna1300 W
Moc gazowa45 kW
Przyłącze gazu3/4"
Temperatura minimalna30 °C
Temperatura maksymalna300 °C
Liczba półek20 szt.
Rozmiar blachyGN 1/1
Pojemność110 kg
Wyposażenie piecaSterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Prysznic myjący, Sonda wielopnunktowa, Wentylator z autorewersem
Opcjonalne wyposażenieBlue Vision 1221/2011/2021
NawilżanieTak
Wytwarzanie parynatrysk
Ilość wentylatorów1 szt.
Rewers wentylatoraTak
OświetlenieTak
LiniaRetigo Blue Vision
Waga257.00 kg
RM montaż i pokazDarmowy montaż, Możliwość przeprowadzenia pokazu u klienta
Dlaczego u nas ?

Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.

Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.

Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:

Stalgast Hendi Ceneo RM

  • Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
  • Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
  • Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
  • BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
Opinie

Napisz własną opinię

Jak oceniasz ten produkt? *

Ocena

Retigo Blue Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic

Numer katalogowy 00023871

Netto 126 900,00 zł 101 520,00 zł Brutto 156 087,00 zł 124 869,60 zł
Retigo Blue Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic