Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic (00026786)

Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic
Numer katalogowy00026786
Gwarancja3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
Koszt dostawy0 zł - Dostawa gratis
Darmowa dostawa od 199zł
Netto 110 900,00 zł 88 720,00 zł Brutto 136 407,00 zł 109 125,60 zł
Cena nie uległa zmianie w ciągu 30 dni.
Opis

Szczegóły

Bezpłatny montaż i szkolenie

Producent zapewnia bezpłatny montaż pieców w całej Polsce. Serwis zajmie się ustawieniem sprzętu na podstawie, montażem i podłączeniem pieca. Wystarczy, że zamówisz i wniesiesz urządzenie na miejsce, a także zadbasz o dostęp do wymaganych gniazd. Możesz też skorzystać z darmowego szkolenia z obsługi zakupionego pieca dla Ciebie i Twoich pracowników.

Darmowy pokaz sprzętu w Twoim lokalu

Poznaj swój sprzęt, zanim zdecydujesz się na zakup! Istnieje możliwość przeprowadzania prezentacji urządzenia na miejscu u klienta – bezpłatnie i bez zobowiązań. Doradca kulinarny przedstawi możliwości produktu i odpowie na związane z nim pytania. Chcesz zorganizować pokaz sprzętu w swoim lokalu? Skontaktuj się z nami pod numerem: +48 509 777 184.

Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision została stworzona na potrzeby użytkowników nieposiadających wysokich wymagań co do ilości funkcji pieca, lecz kładących nacisk na wysoką jakość i łatwą obsługę. W przeciwieństwie do serii Blue Vision, piece Orange Vision są wyposażone tylko w automatyczny system myjący oraz wszystkie podstawowe funkcje. Jednak klient ma możliwość wyboru dodatkowego wyposażania i konfiguracji urządzenia w oparciu o swoje potrzeby. Elegancki, funkcjonalny wygląd podkreśla prostotę urządzenia, a wyświetlacz diodowy LED umożliwia łatwe sterowanie i wprowadzanie ustawień.

Piec konwekcyjno-parowy Retigo Orange Vision 2011 ig posiada kilka technik pieczenia, m.in. pieczenie konwekcyjne (30°C - 300°C), parowe (30°C - 130°C), konwekcyjno-parowe (30°C - 300°C) oraz bio-gotowanie (30°C - 98°C). Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.

Unikalne korzyści pieców Retigo:

  • Vision Perfect Cooking - Przygotowywane potrawy zachowują swój idealny kolor, są soczyste i jednocześnie chrupiące oraz posiadają minimalną zawartością tłuszczu.
  • Vision Design - Niezwykle łatwe i komfortowe gotowanie. Gwarancja bezpieczeństwa, długotrwałej niezawodności i spełnienia wszystkich standardów higienicznych. Doskonałe połączenie najlepszych cech pieca konwekcyjno-parowego i atrakcyjnego wyglądu.
  • My Vision Controls - Natychmiastowa reakcja na dotyk pozwala zaoszczędzić czas oraz umożliwia szybkie i łatwe wybranie wszystkich niezbędnych ustawień potrzebnych do przygotowania danej potrawy.
  • Smart Investment - Wbudowany wymiennik ciepła, gruba szklana szyba, termoizolacja o grubości 50 mm w połączeniu z automatycznym czyszczeniem niskiego zużycia zapewnia duży zwrot z inwestycji.

Materiał wykonania:

  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości

Cechy:

  • regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania,
  • automatyczny przedgrzew,
  • automatyczne chłodzenie,
  • manualne nawilżanie,
  • automatyczny start,
  • automatyczne mycie,
  • książka kucharska - 99 programów po 9 kroków,
  • rekuperator,
  • system ASGS - szybkie generowanie nasyconej pary,
  • system ACM - automatyczne zarządzanie pojemnością,
  • potrójna szyba w drzwiach - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii,
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia,
  • automatyczny start,
  • 7 prędkości wentylatora,
  • Fan Stop - natychmiastowe wyłączenie wentylatora przy otwarciu drzwi,
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania- zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia,
  • port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych,
  • system HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych,
  • system BCS - automatyczny system sterowania i kontroli bojelra,
  • SDS system diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach.
Piec nie posiada sondy 1-punktowej i prysznica. Jeśli ich potrzebujesz, wybierz model: O 2021 ig

Opcjonalne wyposażenie pieców Retigo Orange Vision 1221/2011/2021

IndeksNazwa
00024101Dwustopniowe otwieranie drzwi 2011/1221/2021
00024238Zwijany prysznic ręczny Orange
00024104Prysznic 1221/2011/2021
00024106Sonda 1-punktowa 1221/2011/2021
00024107Klapka do odprowadzania pary
000169207 szybkości wentylatora 12/20 + FAN STOP
Automatic Capacity Management

AUTOMATIC CAPACITY MANAGEMENT to system automatycznego zarządzania pojemnością, dzięki któremu piec rozpoznaje ilość włożonego produktu i dopasowuje odpowiedni czas gotowania/pieczenia w celu jednakowej obróbki termicznej.

Advanced Steam Generation System

Unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wbudowanym wymiennikiem ciepła, dzięki niezwykłej jakości pary, zapewnia doskonałe rezultaty gotowania w parze. Dzięki ADVANCED STEAM GENERATION SYSTEM potrawy zachowują wymagany kolor, strukturę i smak, nie tracąc przy tym niezbędnych witamin i minerałów.

System bankietowy

Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania. SYSTEM BANKIETOWY umożliwia odgrzewanie schłodzonych, a nawet zamrożonych potraw bezpośrednio na talerzach, przygotowując je w ten sposób do natychmiastowego podania. Gotowanie, schładzanie i regeneracja w znacznym stopniu pomaga serwować dania w krótkim czasie.

Automatyczne chłodzenie

Pomaga w krótszym czasie zmniejszyć temperaturę w komorze pieczenia pomiędzy różnymi procesami przygotowywania potraw. AUTOMATYCZNE CHŁODZENIE przydaje się głównie, kiedy jest konieczność przyrządzenia potrawy w mniejszej temperaturze, a temperatura panująca w komorze pieca jest znacznie wyższa.

Acitve Cleaning

ACITVE CLEANING to system automatycznego mycia z niskim zużyciem wody, który umożliwia znaczne oszczędności czasu i pieniędzy. Do usunięcia zanieczyszczeń służy jeden z pięciu różnych programów mycia, które zapewnią, że piec konwekcyjno-parowy zawsze będzie perfekcyjnie czysty. Programy myjące różnią się długością i intensywnością mycia.

Automatyczny przedgrzew

AUTOMATYCZNY PRZEDGRZEW to wstępne podgrzanie temperatury we wnętrzu pieca, które umożliwia rozpoczęcie gotowania/pieczenia w żądanej temperaturze, minimalizując przy tym jej spadek.

Informacje dodatkowe

Numer katalogowy producenta00026786
ProducentRetigo
Gwarancja3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
ModelO 2011 ig
Szerokość948 mm
Głębokość871 mm
Wysokość1824 mm
ZasilanieGaz + prąd
Napięcie230 V
Moc elektryczna1300 W
Moc gazowa45 kW
Przyłącze gazu3/4"
Temperatura minimalna30 °C
Temperatura maksymalna300 °C
Liczba półek20 szt.
Rozmiar blachyGN 1/1
Pojemność110 kg
Wyposażenie piecaSterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Prysznic myjący, Sonda jednopunktowa, Wentylator z autorewersem
Opcjonalne wyposażenieOrange Vision 1221/2011/2021
NawilżanieTak
Wytwarzanie parynatrysk
Ilość wentylatorów1 szt.
Rewers wentylatoraTak
OświetlenieTak
LiniaRetigo Orange Vision
Waga257.00 kg
RM montaż i pokazDarmowy montaż, Możliwość przeprowadzenia pokazu u klienta
Dlaczego u nas ?

Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.

Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.

Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:

Stalgast Hendi Ceneo RM

  • Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
  • Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
  • Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
  • BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
Opinie

Napisz własną opinię

Jak oceniasz ten produkt? *

Ocena

Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic

Numer katalogowy 00026786

Netto 110 900,00 zł 88 720,00 zł Brutto 136 407,00 zł 109 125,60 zł
Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy gazowy natryskowy z myciem 20xGN1/1 + sonda, prysznic