Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy natryskowy z myciem 20xGN2/1 + sonda, prysznic (00026789)

Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy natryskowy z myciem 20xGN2/1 + sonda, prysznic
Numer katalogowy00026789
Gwarancja3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
Koszt dostawy0 zł - Dostawa gratis
Darmowa dostawa od 199zł
Netto 133 900,00 zł 107 120,00 zł Brutto 164 697,00 zł 131 757,60 zł
Cena nie uległa zmianie w ciągu 30 dni.
Opis

Szczegóły

Bezpłatny montaż i szkolenie

Producent zapewnia bezpłatny montaż pieców w całej Polsce. Serwis zajmie się ustawieniem sprzętu na podstawie, montażem i podłączeniem pieca. Wystarczy, że zamówisz i wniesiesz urządzenie na miejsce, a także zadbasz o dostęp do wymaganych gniazd. Możesz też skorzystać z darmowego szkolenia z obsługi zakupionego pieca dla Ciebie i Twoich pracowników.

Darmowy pokaz sprzętu w Twoim lokalu

Poznaj swój sprzęt, zanim zdecydujesz się na zakup! Istnieje możliwość przeprowadzania prezentacji urządzenia na miejscu u klienta – bezpłatnie i bez zobowiązań. Doradca kulinarny przedstawi możliwości produktu i odpowie na związane z nim pytania. Chcesz zorganizować pokaz sprzętu w swoim lokalu? Skontaktuj się z nami pod numerem: +48 509 777 184.

Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision została stworzona na potrzeby użytkowników nieposiadających wysokich wymagań co do ilości funkcji pieca, lecz kładących nacisk na wysoką jakość i łatwą obsługę. W przeciwieństwie do serii Blue Vision, piece Orange Vision są wyposażone tylko w automatyczny system myjący oraz wszystkie podstawowe funkcje. Jednak klient ma możliwość wyboru dodatkowego wyposażania i konfiguracji urządzenia w oparciu o swoje potrzeby. Elegancki, funkcjonalny wygląd podkreśla prostotę urządzenia, a wyświetlacz diodowy LED umożliwia łatwe sterowanie i wprowadzanie ustawień.

Piec konwekcyjno-parowy Retigo Orange Vision 2021 i posiada kilka technik pieczenia, m.in. pieczenie konwekcyjne (30°C - 300°C), parowe (30°C - 130°C), konwekcyjno-parowe (30°C - 300°C) oraz bio-gotowanie (30°C - 98°C). Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.

Unikalne korzyści pieców Retigo:

  • Vision Perfect Cooking - Przygotowywane potrawy zachowują swój idealny kolor, są soczyste i jednocześnie chrupiące oraz posiadają minimalną zawartością tłuszczu.
  • Vision Design - Niezwykle łatwe i komfortowe gotowanie. Gwarancja bezpieczeństwa, długotrwałej niezawodności i spełnienia wszystkich standardów higienicznych. Doskonałe połączenie najlepszych cech pieca konwekcyjno-parowego i atrakcyjnego wyglądu.
  • My Vision Controls - Natychmiastowa reakcja na dotyk pozwala zaoszczędzić czas oraz umożliwia szybkie i łatwe wybranie wszystkich niezbędnych ustawień potrzebnych do przygotowania danej potrawy.
  • Smart Investment - Wbudowany wymiennik ciepła, gruba szklana szyba, termoizolacja o grubości 50 mm w połączeniu z automatycznym czyszczeniem niskiego zużycia zapewnia duży zwrot z inwestycji.

Materiał wykonania:

  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości

Cechy:

  • regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania,
  • automatyczny przedgrzew,
  • automatyczne chłodzenie,
  • manualne nawilżanie,
  • automatyczny start,
  • automatyczne mycie,
  • książka kucharska - 99 programów po 9 kroków,
  • rekuperator,
  • system ASGS - szybkie generowanie nasyconej pary,
  • system ACM - automatyczne zarządzanie pojemnością,
  • potrójna szyba w drzwiach - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii,
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia,
  • automatyczny start,
  • 7 prędkości wentylatora,
  • Fan Stop - natychmiastowe wyłączenie wentylatora przy otwarciu drzwi,
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania- zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia,
  • port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych,
  • system HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych,
  • SDS system diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach.
Piec nie posiada sondy 1-punktowej i prysznica. Jeśli ich potrzebujesz, wybierz model: O 2021 ig

Opcjonalne wyposażenie pieców Retigo Orange Vision 1221/2011/2021

IndeksNazwa
00024101Dwustopniowe otwieranie drzwi 2011/1221/2021
00024238Zwijany prysznic ręczny Orange
00024104Prysznic 1221/2011/2021
00024106Sonda 1-punktowa 1221/2011/2021
00024107Klapka do odprowadzania pary
000169207 szybkości wentylatora 12/20 + FAN STOP
Automatic Capacity Management

AUTOMATIC CAPACITY MANAGEMENT to system automatycznego zarządzania pojemnością, dzięki któremu piec rozpoznaje ilość włożonego produktu i dopasowuje odpowiedni czas gotowania/pieczenia w celu jednakowej obróbki termicznej.

Advanced Steam Generation System

Unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wbudowanym wymiennikiem ciepła, dzięki niezwykłej jakości pary, zapewnia doskonałe rezultaty gotowania w parze. Dzięki ADVANCED STEAM GENERATION SYSTEM potrawy zachowują wymagany kolor, strukturę i smak, nie tracąc przy tym niezbędnych witamin i minerałów.

System bankietowy

Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania. SYSTEM BANKIETOWY umożliwia odgrzewanie schłodzonych, a nawet zamrożonych potraw bezpośrednio na talerzach, przygotowując je w ten sposób do natychmiastowego podania. Gotowanie, schładzanie i regeneracja w znacznym stopniu pomaga serwować dania w krótkim czasie.

Automatyczne chłodzenie

Pomaga w krótszym czasie zmniejszyć temperaturę w komorze pieczenia pomiędzy różnymi procesami przygotowywania potraw. AUTOMATYCZNE CHŁODZENIE przydaje się głównie, kiedy jest konieczność przyrządzenia potrawy w mniejszej temperaturze, a temperatura panująca w komorze pieca jest znacznie wyższa.

Acitve Cleaning

ACITVE CLEANING to system automatycznego mycia z niskim zużyciem wody, który umożliwia znaczne oszczędności czasu i pieniędzy. Do usunięcia zanieczyszczeń służy jeden z pięciu różnych programów mycia, które zapewnią, że piec konwekcyjno-parowy zawsze będzie perfekcyjnie czysty. Programy myjące różnią się długością i intensywnością mycia.

Automatyczny przedgrzew

AUTOMATYCZNY PRZEDGRZEW to wstępne podgrzanie temperatury we wnętrzu pieca, które umożliwia rozpoczęcie gotowania/pieczenia w żądanej temperaturze, minimalizując przy tym jej spadek.

Informacje dodatkowe

Numer katalogowy producenta00026789
ProducentRetigo
Gwarancja3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
ModelO 2021 i
Szerokość1105 mm
Głębokość996 mm
Wysokość1819 mm
ZasilaniePrąd
Napięcie400 V
Moc elektryczna59.4 kW
Temperatura minimalna30 °C
Temperatura maksymalna300 °C
Liczba półek20 szt.
Rozmiar blachyGN 2/1
Pojemność180 kg
Wyposażenie piecaSterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Prysznic myjący, Sonda jednopunktowa, Wentylator z autorewersem
Opcjonalne wyposażenieOrange Vision 1221/2011/2021
NawilżanieTak
Wytwarzanie parynatrysk
Ilość wentylatorów1 szt.
Rewers wentylatoraTak
OświetlenieTak
LiniaRetigo Orange Vision
Waga330.00 kg
RM montaż i pokazDarmowy montaż, Możliwość przeprowadzenia pokazu u klienta
Dlaczego u nas ?

Codziennie dostarczamy sprzęt gastronomiczny do lokali w Polsce i na świecie. Nasi pracownicy dbają o to, aby Państwa zamówienia były realizowane sprawnie i szybko.

Dzięki Państwa zaufaniu zostaliśmy czołowym dostawcą sprzętu gastronomicznego. Zależy nam na optymalnym dopasowaniu cen produktów i pełnej profesjonalizacji. Skrupulatnie dopracowujemy każdy szczegół naszej działalności, dzięki czemu jakość naszych usług i rzesza zadowolonych Klientów systematycznie wzrastają.

Jesteśmy autoryzowanym dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej. O naszej rzetelności świadczą następujące wyróżnienia i certyfikaty:

Stalgast Hendi Ceneo RM

  • Stalgast - Partner Kryształowy (prestiżowe wyróżnienie dla wybranych firm w Polsce)
  • Hendi - Diamond Partner (jesteśmy w ścisłej czołówce polskich dystrybutorów marki Hendi)
  • Ceneo - Zaufane Opinie (autentyczne oceny naszych klientów)
  • BIG InfoMonitor - Firma Wiarygodna Finansowo (tytuł potwierdzony certyfikatem)
Opinie

Napisz własną opinię

Jak oceniasz ten produkt? *

Ocena

Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy natryskowy z myciem 20xGN2/1 + sonda, prysznic

Numer katalogowy 00026789

Netto 133 900,00 zł 107 120,00 zł Brutto 164 697,00 zł 131 757,60 zł
Retigo Orange Vision Piec konwekcyjno-parowy natryskowy z myciem 20xGN2/1 + sonda, prysznic