Darmowa dostawa już od 499 zł dla wszystkich zamówień!

Retigo Piec konwekcyjno-parowy iniekcyjny Orange Vision Plus O 2021 ig Plus - 20xGN 2/1 - gazowy

Retigo

Podobne modele

identification Numer katalogowy
00032085
lightning-bolt Napięcie
400 V
shield-check Gwarancja
3 lata
pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia
reception-1
stan magazynowy
1 szt.
calendar3
termin realizacji
2-4 dni robocze
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 163 199,00 zł
163 199,00 zł
netto: 132 682,11 zł
204 057,00 zł
netto: 165 900,00 zł

Opis

Retigo Orange Vision Plus

Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision została stworzona na potrzeby użytkowników nieposiadających wysokich wymagań co do ilości funkcji pieca, lecz kładących nacisk na wysoką jakość i łatwą obsługę. Elegancki i funkcjonalny wygląd podkreśla prostotę urządzenia, a wyświetlacz diodowy LED umożliwia łatwe sterowanie i wprowadzanie ustawień. 

Piec O 2021 ig Plus posiada w standardzie wózek z prowadnicami. Obsługę ułatwia 7'' dotykowy panel sterowania z 99 programami pieczenia i gotowania. Urządzenie 1-punktową sondę i prysznic. Jego mycie jest automatyczne. Wykonany jest ze stali nierdzewnej AISI 304/316 z powłoką o podwyższonej trwałości. Otwieranie drzwi jest dwustopniowe, bardziej bezpieczne. Mieści 20 blach GN 2/1Wytwarzanie pary odbywa się metodą iniekcji. 

Do najważniejszych funkcji pieca należą:

  • Vision Touch Control - łatwe i intuicyjne sterowanie,
  • System Retigo Eco Logic - automatyczne mycie z niskim zużyciem wody,
  • Advanced Steam Generation System - unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wymiennikiem ciepła zapewnia wymagany kolor, strukturę i smak potraw przy zachowaniu witamin i minerałów,
  • System kontroli wilgotności wewnątrz pieca. 

Techniki pieczenia i gotowania

Piec Retigo Vision Plus to urządzenie gazowe. Posiada kilka technik pieczenia, m.in.:

  • pieczenie konwekcyjne gorącym powietrzem (30°C - 300°C),
  • kombi - gorące powietrz/para (30-130 °C),
  • gotowanie w parze  (30°C - 130°C),
  • bio-gotowane (30 - 98°C),
  • regeneracja - system bankietowy - utrzymywanie potraw do momentu serwowania.

Piec ma wiele funkcjonalnych systemów, na przykład:

  • pieczenie nocne,
  • pieczenie niskotemperaturowe z minimalną utratą wagi, lepszą soczystością i smakiem,
  • automatyczny podgrzew,
  • automatyczne chłodzenie,
  • manualne nawilżanie,
  • automatyczny start.

Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.

Wyposażenie

Piec ma bogate wyposażenie. Do najważniejszych zalet należą:

  • automatyczne mycie,
  • książka kucharska - 99 programów po 9 kroków,
  • rekuperator,
  • system ASGS - szybkie generowanie nasyconej pary,
  • system ACM - automatyczne zarządzanie pojemnością,
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia,
  • Fan Stop - natychmiastowe wyłączenie wentylatora przy otwarciu drzwi,
  • solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie, antybakteryjne wykonanie,
  • 1 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy,
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania- zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia,
  • port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych.

Serwis i zarządzanie

Piec posiada system automatycznego informowania o błędach i można nim zarządzać zdalnie. Do najważniejszych systemów należą:

  • system HACCP - łatwa i szybka analiza punktów krytycznych,
  • BCS - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera,
  • SDS (system diagnostyki serwisowej) - automatyczna informacja o błędach,
  • interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową.

 

Więcej informacji

Numer katalogowy 00032085
Model O 2021 ig Plus
Producent Retigo
Dane GPSR

RETIGO s.r.o

info@retigo.cz

ul. Láň 2310, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm, CZ

Gwarancja 3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
Szerokość 1 156,00 mm
Głębokość 1 009,00 mm
Wysokość 1 849,00 mm
Rozmiar blachy GN 2/1
Linia Retigo Orange Vision Plus
Oświetlenie Tak
Zasilanie Prąd
Napięcie 400 V
Moc elektryczna 1660
Temperatura minimalna 30 °C
Temperatura maksymalna 300 °C
System myjący Tak
Rewers wentylatora Tak
Nawilżanie Tak
Sterowanie elektroniczne
Wytwarzanie pary natrysk
Liczba półek 20,00 szt.
Ilość półek 20 szt.
RM montaż i pokaz Darmowy montaż, Możliwość przeprowadzenia pokazu u klienta
Pliki do pobrania
Ten produkt nie ma jeszcze recenzji.
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje. Zaloguj się lub utwórz konto
MASZ PYTANIA?

Od lat w branży HoReCa

Ponad 35 tys. produktów w ofercie

Realizacja od projektu po dostawę

Szybka realizacja i wsparcie na każdym etapie