Noże japońskie - Santoku, Sashimi, Deba, Nakiri

Nie bez powodu noże japońskie są uważane są za jedne z najlepszych narzędzi w pracy kucharza. Swoją renomę zawdzięczają przede wszystkim bardzo ostremu ostrzu i doskonałej jakości wykonania. Japońskich noży, do dziś wytwarzanych rzemieślniczymi metodami, używają szefowie kuchni i pasjonaci gotowania na całym świecie.

Rodzaje japońskich noży

Wybierając japoński nóż zwróć uwagę na jego zastosowanie. Wśród najpopularniejszych rodzajów ostrzy znajdują się na przykład:

  • Gyuto – wielozadaniowy nóż, z którego korzysta się na co dzień do krojenia, siekania i szatkowania wszelkiego rodzaju produktów,
  • nóż szefa kuchni Santoku – drugi w kolejności najpopularniejszy nóż, za pomocą którego bez trudu pokroisz rybę, mięso i warzywa,
  • nóż do trybowania – niezbędny do oddzielania mięsa od kości,
  • nóż do oprawiania ryb – pozwala oddzielić delikatne rybie mięso od ości i kręgosłupa, a także pokroić je na cienkie plasterki.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

2 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

2 produkt(ów)

Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!