Darmowa dostawa już od 499 zł dla wszystkich zamówień!

Retigo Piec piekarniczy multifunkcyjny Deli Master 5-półkowy | DM 5

Retigo

Podobne modele

identification Numer katalogowy
00023890
lightning-bolt Napięcie
400 V
shield-check Gwarancja
3 lata
pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia
clipboard2-check-fill
stan magazynowy
towar na zamówienie.
calendar3
termin realizacji
2-5 tygodni
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49 099,00 zł
49 099,00 zł
netto: 39 917,89 zł
61 377,00 zł
netto: 49 900,00 zł

Produkty powiązane

Opis

Piec multifunkcyjny Deli Master DM 5

Deli Master to wielofunkcyjny piec do wypieku świeżego pieczywa, muffinek, croissantów, a także do przygotowywania produktów typu snack, takich jak kanapki, burgery, udka i panini. Sprawdzi się w małych piekarniach, barach fast food, na stacjach benzynowych, w kawiarniach, snack barach i sklepach. Z multifunkcyjnym piecem Deli Master otrzymujesz kilka urządzeń w jednym - piec piekarniczy, piec konwekcyjno-parowy, grill do pieczenia, płytę grillową i frytkownicę. I to wszystko to na jednym metrze kwadratowym.

Budowa i wyposażenie

Piec w całości wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Posiada prawostronnie otwierane drzwi z porządną klamką i dużą potrójną szybą, która zapewnia minimalne straty ciepła. W komorze znajduje się 5 półek na blachy 400/600 mm lub przy użyciu prowadnic na 5x GN 1/1  z rozstawem na 85 mm. Piec posiada 6-punktową sondę termiczną. Sterowany jest elektronicznie przez intuicyjny panel dotykowy z setką programów. Menu jest przejrzyste i proste. Do opisu programów można używać zdjęć. Do podstawowego wyposażenia należą:

  • Active Cleaning – automatyczne mycie przy minimalnym zużyciu wody i energii elektrycznej,
  • dwukierunkowy wentylator – idealnie równomierny efekt pieczenia,
  • 7 prędkości wentylatora – dokładna kontrola cyrkulacji powietrza,
  • Fan Stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi - minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo,
  • taktowanie wentylatora – 3 kroki dla jeszcze większej równomierności pieczenia,
  • klapka automatyczna – opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru,
  • port USB – łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych,
  • Ethernet/Interfejs LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową,
  • VisionCombi software – zarządzanie programami na PC, przeglądanie danych HACCP,
  • System HACCP – łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych, pełna dokumentacja zdarzeń operacyjnych,
  • SDS System diagnostyki serwisowej – automatyczna informacja o błędach.

Najważniejsze funkcje

Piec Deli Master DM 5 posiada unikalne właściwości i korzyści związane z gotowaniem i pieczeniem. Ponadto piece można piętrować. Można łączyć różne rozmiary pieców także z garownikiem DeliProofer. Do każdego urządzenia można również dopasować odpowiedni okap kondensacyjny.

Do najważniejszych parametrów związanych z przygotowywaniem wypieków, należą:

  • automatyczny start - opcja zaplanowanego włączenia opóźnionego startu,
  • pieczenie - gorące powietrze 30–300 °C,
  • funkcja kombi – gorące powietrze/para 30–300 °C,
  • funkcja gotowania w parze 30–130 °C,
  • natrysk/pauza – szybkie wytwarzanie wymaganej ilości pary, która następnie zostanie wchłonięta przez produkt podczas fazy Pauza. Gwarantuje to chrupkość ciasta na jego powierzchni i elastyczność w środku,
  • Timer półek – możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce,
  • AHC (Active Humidity Control) – automatyczna regulacja wilgotności,
  • zaawansowany system wytwarzania pary – doskonałe efekty gotowania w parze dzięki dwustopniowemu przedgrzaniu wody w wymienniku ciepła,
  • poprzeczne ułożenie blach piekarniczo-cukierniczych EN - bezpieczniejsza i wygodniejsza praca z pojemnikami gastronomicznymi.
  • Golden Touch – funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki,
  • automatyczny przedgrzew / chłodzenie komory,
  • pieczenie z możliwością wprowadzenia żądanej temperatury,
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii.

Przybliżony czas wypieku

Bagietki 10 min. / 75 szt.
Muffiny 9 min. / 350 szt. 
Croissanty 20 min. / 150 szt.
Kurze udka 40 min. /60 szt.
Hamburgery 14 min. / 110 szt.

Przy zakupie urządzenia, szkolenie kulinarne - gratis!

Więcej informacji

Numer katalogowy 00023890
Model DM 5
Producent Retigo
Dane GPSR

RETIGO s.r.o

info@retigo.cz

ul. Láň 2310, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm, CZ

Gwarancja 3 lata (pod warunkiem instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
Szerokość 933,00 mm
Głębokość 867,00 mm
Wysokość 820,00 mm
Rozmiar blachy 400x600 mm, GN 1/1
Linia Retigo Deli Master
Oświetlenie Tak
Zasilanie Prąd
Napięcie 400 V
Moc elektryczna 10900
Temperatura minimalna 30 °C
Temperatura maksymalna 300 °C
Kierunek otwierania drzwi prawo
Ilość wentylatorów 1 szt.
Wyposażenie pieca Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Sonda wielopnunktowa, Wentylator z autorewersem
System myjący Tak
Nawilżanie Tak
Sterowanie elektroniczne
Wytwarzanie pary natrysk+bojler
Liczba półek 5,00 szt.
Ilość półek 5 szt.
RM montaż i pokaz Darmowy montaż, Możliwość przeprowadzenia pokazu u klienta
Poziom głośności 70 dBA db
Pliki do pobrania
Ten produkt nie ma jeszcze recenzji.
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje. Zaloguj się lub utwórz konto
MASZ PYTANIA?

Od lat w branży HoReCa

Ponad 35 tys. produktów w ofercie

Realizacja od projektu po dostawę

Szybka realizacja i wsparcie na każdym etapie