Profesjonalne wyposażenie pizzerii
Dysponujemy pełnym wyposażeniem do pizzerii, począwszy od drobnych narzędzi i urządzeń, a na profesjonalnych meblach i piecach skończywszy.
Żaden pizzerman nie obejdzie się bez podstawowych przyborów, takich jak łopaty i blachy do pizzy. Te pierwsze nie tylko ułatwią pracę, ale też pozwolą uniknąć poparzeń przy wkładaniu i wyjmowaniu pizzy z pieca dzięki długim, bezpiecznym uchwytom. Duży wybór okrągłych blach o różnych wymiarach, zrobionych z wysokiej jakości materiałów daje możliwość dobrania odpowiedniego dla potrzeb lokalu produktu, który zapewni idealny wypiek ciasta. Jako alternatywę dla blach posiadamy siatki do pizzy, które, dzięki licznym otworom, zapewniają optymalną wentylację ciasta, nadając mu idealnej chrupkości i kruchości.
Praktyczne deski umożliwią wygodne i atrakcyjne serwowanie pizzy. Dla lokali specjalizujących się w kuchni włoskiej najlepszą opcją będą deski wykonane z trwałego laminatu. Z kolei w barach i restauracjach, w których pizza stanowi zaledwie jedną pozycję w menu sprawdzą się doskonale zwykłe, wykonane z surowego drewna deski.
Do szybkiego wyrobienia dużej ilości ciężkiego ciasta przystosowane są specjalistyczne miksery i mięsiarki spiralne. W naszej ofercie posiadamy urządzenia mogące udźwignąć nawet 75 litrów ciasta (modele HTS 75 T oraz HTS 75 2T firmy RM).
Profesjonalne wałkownice do ciasta znacznie przyspieszą prace przygotowawcze. Urządzenia nadają się do rozwałkowywania ciasta na różną grubość – w zależności od parametrów sprzętu. Posiadamy wałkownice umożliwiające wałkowanie ciast o średnicy od 14 do 45 centymetrów. Wszystkie urządzenia wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co gwarantuje higienę podczas pracy i nieprzyklejanie się ciasta do wałkownicy.
Jednym z najważniejszych elementów wyposażenia kuchni w pizzerii jest profesjonalny stół chłodniczy, który zapobiegnie zasychaniu ciasta, dzięki czemu zachowa jego świeżość przez dłuższy czas.
Odpowiedni piec to absolutna podstawa w osiągnięciu idealnie wypieczonej pizzy. Nasz sklep oferuje wiele rodzajów urządzeń – jedno- i dwukomorowych, gazowych i elektrycznych, o zakresie regulacji temperatury od 50 do 550°C. Należy dobrać odpowiedni do swoich potrzeb piec tak, aby korzystać z jego możliwości w stu procentach. Producenci z reguły oferują doradztwo w zakresie doboru optymalnego sprzętu.
Ponadto na naszej stronie dostępne są drobniejsze akcesoria niezbędne do pracy w pizzerii. Specjalne szczotki do czyszczenia pieców wykonane z mosiężnego włosia, radełka, szpatuły do pizzy i wiele innych artykułów zadbają o profesjonalną obsługę i komfortową pracę.
Porland Ashen Talerz do pizzy ⌀320 mm 04ALM001471
Netto 87,00 zł 60,16 zł Brutto 107,01 zł 74,00 złPorland Ashen Talerz do pizzy ⌀280 mm 04ALM001647
Netto 69,00 zł 47,97 zł Brutto 84,87 zł 59,00 zł