Kotleciarki do mięsa / Steakery gastronomiczne

Kotleciarki do mięsa to niezastąpione urządzenia dla lokali gastronomicznych i zakładów przetwórstwa mięsnego, w których kluczowe jest szybkie i precyzyjne przygotowanie dużej ilości kotletów. Pozwalają szybko i skutecznie ubijać, nacinać i zmiękczać mięso dla uzyskania odpowiedniej struktury. Sprawdzają się doskonale w restauracjach, hotelach, firmach cateringowych, a także sklepach mięsnych, barach szybkiej obsługi oraz wszelkiego typu obiektach zbiorowego żywienia. Profesjonalne maszynki do rozbijania mięsa są też wykorzystywane w przetwórstwie mięsnym. W naszym asortymencie znajdziesz najlepsze urządzenia na rynku w atrakcyjnych cenach – zapoznaj się z ofertą!

Najlepsi producenci kotleciarek – Stalgast, Redfox, Hendi, Ma-Ga

W ofercie znajdziesz szeroki wybór produktów renomowanych marek specjalizujących się w wyposażeniu gastronomii, takich jak Stalgast, Redfox, Hendi. Prezentujemy również niezawodne, produkowane w Polsce kotleciarki do mięsa Ma-Ga. Oferowane urządzenia zapewniają funkcjonalność, wysoką wydajność pracy i wieloletnią trwałość. 

Wszystkie oferowane przez nas steakery wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co gwarantuje trwałość i bezpieczeństwo użytkowania. Łatwy demontaż elementów tnących umożliwia szybkie czyszczenie i utrzymanie najwyższych standardów higieny. Dzięki zastosowaniu solidnych materiałów doskonale sprawdzają się w wymagających warunkach profesjonalnej kuchni – są odporne na uszkodzenia mechaniczne i korozję.

Dlaczego warto korzystać z kotleciarek gastronomicznych?

Kotleciarki elektryczne umożliwiają precyzyjne nacinanie i rozgniatanie mięsa na płaty o jednolitych rozmiarach, co przekłada się na estetyczny wygląd i jednakową wielkość porcji. Taka metoda rozbijania kotletów jest równie skuteczna, co ręczna obróbka przy pomocy tradycyjnego tłuczka. Dzięki zastosowaniu steakera:

  • Mięso zachowuje swój naturalny aromat.

  • Przygotowanie potraw przebiega szybciej i bardziej efektywnie.

  • Proces obróbki cieplnej jest równomierny, co wpływa na doskonały smak gotowych dań.

Obróbka mechaniczna mięsa w kotleciarce dodatkowo usprawnia proces marynowania, poprawiając walory smakowe dań, jak i skraca czas dalszej obróbki termicznej - np. smażenia czy grillowania.

Dzięki precyzyjnej technologii rozbijania mięsa eliminowane są straty masy - ubytek wagowy jest mniejszy niż w przypadku tradycyjnych metod, co pozwala na optymalizację kosztów prowadzenia lokalu gastronomicznego. Dodatkowo, zaletą profesjonalnych kotleciarek elektrycznych jest skrócenie czasu obróbki. Przykładem jest Redfox Steaker RM-ST11, który umożliwia przygotowanie aż 100 kg kotletów na godzinę.

Profesjonalne kotleciarki w gastronomii - nie tylko do kotletów

Nasze urządzenia sprawdzą się przy przygotowywaniu różnych rodzajów mięs, m.in. drobiu, wieprzowiny i wołowiny. Kotleciarki to solidne i wydajne rozwiązanie, które przyspiesza proces przyrządzania mięsa na kotlety, bitki, filety czy steki.

W tej kategorii oferujemy również profesjonalne przystawki do kotleciarek, które rozszerzają możliwości zastosowania urządzenia np. do przygotowania mięsa na shoarmę. Znajdziesz tu także liczne części zamienne i akcesoria (np. wałki ugniatające do zmiękczania mięsa) przydatne podczas pracy z tym urządzeniem.

Sprawdź profesjonalne maszyny do rozbijania mięsa w Gastrro.pl!

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Jeśli masz pytania dotyczące wyboru odpowiedniej kotleciarki, zachęcamy do kontaktu z naszym Działem Handlowym – chętnie doradzimy najlepsze rozwiązanie dla Twojej gastronomii!

Siatka Lista

Ustaw kierunek rosnący

2 produkt(ów)

  1. Hendi Przystawka do mięsa rozgniatająca/ubijająca do kotleciarki 975305 975329

    Netto 1 089,00 zł 871,20 zł Brutto 1 339,47 zł 1 071,58 zł
  2. Hendi Przystawka do mięsa na shoarmę do kotleciarki 975305 975312

    Netto 2 589,00 zł 2 071,20 zł Brutto 3 184,47 zł 2 547,58 zł

Siatka Lista

Ustaw kierunek rosnący

2 produkt(ów)

Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!