Piece konwekcyjne

Piece konwekcyjne to wygodne rozwiązanie do lokali gastronomicznych, w których liczy się krótki czas przygotowania i powtarzalna jakość dań. Technologia gorącego powietrza doskonale sprawdza się do odpieku pieczywa mrożonego, przygotowania zapiekanek czy tostów, a także podgrzewania dań gotowych.

Zalety pieców konwekcyjnych

Piece konwekcyjne są wyposażone w wentylator, który wprowadza gorące powietrze w ruch i rozprowadza je po wnętrzu urządzenia. Dzięki temu, w każdym miejscu komory utrzymuje się właściwa temperatura – a to pozwala na równomierny wypiek wielu porcji potrawy, bez ryzyka przypalenia dań.

Piece konwekcyjne są wykorzystywane w restauracjach z uwagi na możliwość skrócenia czasu pieczenia. Ruch powietrza sprawia, że nie jest konieczne przewracanie dań i pilnowanie stopnia przypieczenia, więc pracownik może zająć się w międzyczasie innymi zadaniami.

Dużym atutem pieców konwekcyjnych jest prostota obsługi i powtarzalny efekt pieczenia. Wystarczy ustalić jedną, wspólną recepturę, a poszczególne potrawy i przekąski będą smakować równie dobrze w każdym punkcie sprzedaży. Łatwy w obsłudze panel sterujący nie wymaga też wielogodzinnych, kosztownych szkoleń dla pracowników.

Piece konwekcyjne – najpopularniejsze zastosowania

Ze względu na niewielką ilość zajmowanego miejsca, prostotę obsługi i powtarzalne rezultaty pieczenia, piece konwekcyjne znajdą zastosowanie w:

  • piekarniach – do przyrządzania gorących przekąsek,
  • marketach – do odpieku mrożonego pieczywa i przekąsek,
  • lokalach serwujących dania fast-food,
  • lokalach franczyzowych,
  • kawiarniach z ograniczoną ilością miejsca na sprzęt kuchenny,
  • restauracjach i barach.

Piec konwekcyjny do gastronomii ­– na co zwrócić uwagę?

Wybierając gastronomiczny piec konwekcyjny, warto wziąć pod uwagę gabaryty i pojemność urządzenia. Pierwsze powiedzą nam, czy na nowy sprzęt znajdzie się miejsce. Z kolei pojemność komory i liczba półek pozwoli dopasować wielkość pieca do potrzeb lokalu.

Dla większej wygody korzystania warto sięgnąć po urządzenie z timerem oraz funkcją automatycznego otwierania drzwiczek. Taki piec nie tylko powiadomi dźwiękowo o upływającym czasie pieczenia, ale też zakończy obróbkę bez konieczności manualnego wyłączenia urządzenia

Siatka Lista

Ustaw kierunek rosnący

6 produkt(ów)

  1. Kromet Piec elektryczny 3-komorowy z termoobiegiem 21 kW 000.PE-3/T

    Netto 24 600,00 zł 19 655,28 zł Brutto 30 258,00 zł 24 175,99 zł
  2. Kromet Piec elektryczny 2-komorowy z termoobiegiem 14 kW 000.PE-2/T

    Netto 17 800,00 zł 14 221,95 zł Brutto 21 894,00 zł 17 493,00 zł
  3. Bartscher Piec konwekcyjny HC6040-10 117907

    Netto 69 996,00 zł 55 926,02 zł Brutto 86 095,08 zł 68 789,00 zł
  4. Bartscher Piec konwekcyjny HC6040-8 117906

    Netto 58 644,00 zł 46 856,10 zł Brutto 72 132,12 zł 57 633,00 zł
  5. Bartscher Piec konwekcyjny MC6040-10 117902

    Netto 54 860,00 zł 43 832,52 zł Brutto 67 477,80 zł 53 914,00 zł
  6. Bartscher Piec konwekcyjny MC6040-8 117901

    Netto 45 400,00 zł 36 273,98 zł Brutto 55 842,00 zł 44 617,00 zł

Siatka Lista

Ustaw kierunek rosnący

6 produkt(ów)

Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!