Piece konwekcyjno-mikrofalowe

Szybkość jest w gastronomii systemowej równie ważna, co jakość serwowanych dań. Piec konwekcyjno-mikrofalowy to sposób na połączenie tych dwóch priorytetów - dzięki nadmuchowi gorącego powietrza i mikrofalom ciepłe przekąski zachowują swój świeży smak, soczystość i chrupkość. W sklepie Gastrro.pl znajdziesz piece najlepszych producentów, które spełniają wysokie wymagania lokali gastronomicznych.

Piec konwekcyjno-mikrofalowy – na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Rozważając zakup pieca konwekcyjno-mikrofalowego warto zapoznać się z parametrami różnych modeli i wybrać taki, który najlepiej odpowiada potrzebom Twojego lokalu lub sieci. Przede wszystkim, sprawdź rozmiar pieca. Warto, by pojemność komory wewnętrznej była wystarczająca, by przygotować w niej długie zapiekanki lub pizzę.

Ważną cechą jest możliwość samodzielnego zaprogramowania ustawień. Jeśli piec jest wyposażony w port USB lub Wi-Fi, można wtedy do systemu wgrać własne zdjęcia, dostosować receptury do konkretnych pozycji w menu, zapisać je i przenosić pomiędzy urządzeniami. W rezultacie przygotowanie poszczególnych dań wymaga jedynie wybrania odpowiedniej opcji na dotykowym panelu sterującym.

Zwróć szczególną uwagę na maksymalną liczbę przepisów, które można zapisać w urządzeniu – wśród dostępnych na Gastrro.pl znajdziesz takie, które umożliwiają stworzenie nawet 1024 indywidualnych receptur. Duże znaczenie ma też liczba faz obróbki, jakie może zawierać jedna receptura.

Innym ważnym parametrem jest czas nagrzewania pieca – im krótszy, tym krócej potrwa przygotowanie sprzętu do pracy przez załogę restauracji. Moc konwekcji oraz moc mikrofali mają wpływ na średni czas przyrządzania w piecu konkretnych dań. Nie bez znaczenia jest też zakres temperatur, w jakim pracuje urządzenie.

Obudowa ze stali nierdzewnej i gładki panel dotykowy pozwolą bez trudu zachować higienę i czyścić sprzęt przy pomocy łatwo dostępnych detergentów. Warto, by do pieca były dołączone akcesoria, np. blacha, koszyk na przekąski czy łopatka, które zapewnią wygodniejsze korzystanie z urządzenia.

Zastosowania pieców konwencyjno-mikrofalowych

Piece konwekcyjno-mikrofalowe znajdują zastosowanie wszędzie tam, gdzie liczy się nie tylko krótki czas przygotowania, ale także powtarzalność przepisów oraz smaku potraw. Dlatego dobrze sprawdzą się w gastronomii systemowej, gdzie obowiązuje wspólne menu, a każdy z lokali ma serwować dania o równie wysokiej jakości.

Na wyposażeniu lokali w piece konwekcyjno-mikrofalowe najwięcej skorzystają więc sieci restauracji fast-food, kawiarnie serwujące ciepłe przekąski i desery, piekarnie, markety mające w ofercie pieczywo wypiekane na miejscu, a także bary, stołówki, kuchnie biurowe czy stacje benzynowe. Szukasz pieca odpowiedniego do Twoich potrzeb? Skontaktuj się z nami lub zapoznaj się z produktami poniżej.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

10 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

10 produkt(ów)

Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!