Urządzenie do gotowania Sous Vide

Sous Vide to nowoczesna metoda obróbki termicznej żywności, dzięki której potrawy zachowują niepowtarzalny smak i aromat. Metoda ta polega na próżniowym pakowaniu produktów oraz gotowaniu ich w odpowiedniej temperaturze. Po tym procesie należy potrawę natychmiast schłodzić w kąpieli wodnej z lodem i zamrozić. Dzięki próżniowemu pakowaniu produkty przygotowane w ten sposób można ponownie odgrzewać bez utraty ich właściwości, niepowtarzalnego smaku i aromatu.

W poniższej kategorii znajdą Państwo produkty najlepszych producentów Stalgast, Henkelman, Hendi oraz CAS. Dostępne na naszej stronie wyposażenie zadowoli każdego szefa kuchni i sprawdzi się w nawet najbardziej wykwintnych restauracjach.  

Sous Vide - zastosowanie, zalety 

Sous Vide to innowacyjna metoda gotowania polegająca na długotrwałej obróbce termicznej produktów, hermetycznie zamkniętych w woreczkach moletowanych. Dzięki gotowaniu tą metodą potrawy są zawsze delikatne, soczyste i zdrowe. Gotowanie metodą Sous Vide gwarantuje, że żywność zachowuje swoje naturalne witaminy i enzymy.

W porównaniu do tradycyjnych metod, gotowanie potraw metodą Sous Vide ogranicza redukcję masy produktu wyjściowego w wyniku gotowania o około 20%. Produkty przygotowywane w ten sposób zachowują swoje naturalne soki oraz drogocenne makro i mikroelementy. Dzięki czemu końcowy produkt jest większy oraz zdrowszy od potraw przygotowywanych innymi technikami gotowania. 

Metoda Sous Vide nie ogranicza się tylko do przygotowywania mięsa, dzięki niej przygotujemy również warzywa, owoce, ryby, owoce morza oraz wiele innych produktów.

Samo gotowanie pomimo skomplikowanej nazwy  nie jest wcale trudne. Sam proces składa się z 4 etapów: 

  1. Podgrzewanie wody do odpowiedniej temperatury
  2. Próżniowe pakowanie produktów
  3. Gotowanie
  4. Podsmażanie (opcjonalne)

Wielką zaletą metody Sous Vide jest możliwość zamrożenia przygotowanych potraw tuż po przyrządzeniu. Dzięki hermetycznie zamkniętym woreczkom można bezpiecznie przechowywać potrawy w zamrażarce, bez narażenia ich na utratę smaku, zapachu czy konsystencji. Metoda ta idealnie sprawdzi się w restauracjach serwujących potrawy à la carte

Zapraszamy do zapoznania się z dostępnym asortymentem. W razie potrzeby służymy fachową pomocą przy dokonywaniu wyboru.

Siatka Lista

Ustaw kierunek rosnący

11 produkt(ów)

  1. Sammic Izolowany pojemnik GN 2/1 do cyrkulatorów SmartVide 56 l 1180065

    Netto 2 203,00 zł 1 762,40 zł Brutto 2 709,69 zł 2 167,75 zł
  2. Sammic Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide 2000 W SmartVide X 1180160

    Netto 8 871,00 zł 7 096,80 zł Brutto 10 911,33 zł 8 729,06 zł
  3. Sammic Pojemnik GN 1/1 do cyrkulatora SmartVide X 1180070

    Netto 4 818,00 zł 3 854,40 zł Brutto 5 926,14 zł 4 740,91 zł
  4. Sammic Cyrkulator do gotowania sous-vide 2000 W SmartVide 9 1180140

    Netto 7 096,00 zł 5 676,80 zł Brutto 8 728,08 zł 6 982,46 zł
  5. Hendi Sous Vide GN 1/1 urządzenie do gotowania w niskich temperaturach 225448

    Netto 1 849,00 zł 1 479,20 zł Brutto 2 274,27 zł 1 819,42 zł
  6. Hendi Piec do gotowania w niskich temperaturach GN 1/1 225479

    Netto 5 599,00 zł 4 479,20 zł Brutto 6 886,77 zł 5 509,42 zł
  7. Hendi Sous Vide GN 2/3 urządzenie do gotowania w niskich temperaturach 225264

    Netto 1 389,00 zł 1 111,20 zł Brutto 1 708,47 zł 1 366,78 zł
  8. Sammic Pokrywa do pojemnika GN 1/1 do cyrkulatorów SmartVide 1180062

    Netto 292,00 zł 233,60 zł Brutto 359,16 zł 287,33 zł
  9. Sammic Pokrywa do pojemnika GN 1/1 do cyrkulatorów SmartVide 1180063

    Netto 292,00 zł 233,60 zł Brutto 359,16 zł 287,33 zł
  10. Bartscher Cyrkulator do gotowania sous-vide 2000 W 115131

    Netto 1 964,00 zł 1 569,11 zł Brutto 2 415,72 zł 1 930,01 zł
  11. Bartscher Cyrkulator do gotowania sous-vide 2000 W 115133

    Netto 526,00 zł 419,51 zł Brutto 646,98 zł 516,00 zł

Siatka Lista

Ustaw kierunek rosnący

11 produkt(ów)

Nie znalazłeś szukanego produktu? Skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy!