Urządzenie do gotowania Sous Vide
Sous Vide to nowoczesna metoda obróbki termicznej żywności, dzięki której potrawy zachowują niepowtarzalny smak i aromat. Metoda ta polega na próżniowym pakowaniu produktów oraz gotowaniu ich w odpowiedniej temperaturze. Po tym procesie należy potrawę natychmiast schłodzić w kąpieli wodnej z lodem i zamrozić. Dzięki próżniowemu pakowaniu produkty przygotowane w ten sposób można ponownie odgrzewać bez utraty ich właściwości, niepowtarzalnego smaku i aromatu.
W poniższej kategorii znajdą Państwo produkty najlepszych producentów Stalgast, Henkelman, Hendi oraz CAS. Dostępne na naszej stronie wyposażenie zadowoli każdego szefa kuchni i sprawdzi się w nawet najbardziej wykwintnych restauracjach.
Sous Vide - zastosowanie, zalety
Sous Vide to innowacyjna metoda gotowania polegająca na długotrwałej obróbce termicznej produktów, hermetycznie zamkniętych w woreczkach moletowanych. Dzięki gotowaniu tą metodą potrawy są zawsze delikatne, soczyste i zdrowe. Gotowanie metodą Sous Vide gwarantuje, że żywność zachowuje swoje naturalne witaminy i enzymy.
W porównaniu do tradycyjnych metod, gotowanie potraw metodą Sous Vide ogranicza redukcję masy produktu wyjściowego w wyniku gotowania o około 20%. Produkty przygotowywane w ten sposób zachowują swoje naturalne soki oraz drogocenne makro i mikroelementy. Dzięki czemu końcowy produkt jest większy oraz zdrowszy od potraw przygotowywanych innymi technikami gotowania.
Metoda Sous Vide nie ogranicza się tylko do przygotowywania mięsa, dzięki niej przygotujemy również warzywa, owoce, ryby, owoce morza oraz wiele innych produktów.
Samo gotowanie pomimo skomplikowanej nazwy nie jest wcale trudne. Sam proces składa się z 4 etapów:
- Podgrzewanie wody do odpowiedniej temperatury
- Próżniowe pakowanie produktów
- Gotowanie
- Podsmażanie (opcjonalne)
Wielką zaletą metody Sous Vide jest możliwość zamrożenia przygotowanych potraw tuż po przyrządzeniu. Dzięki hermetycznie zamkniętym woreczkom można bezpiecznie przechowywać potrawy w zamrażarce, bez narażenia ich na utratę smaku, zapachu czy konsystencji. Metoda ta idealnie sprawdzi się w restauracjach serwujących potrawy à la carte.
Zapraszamy do zapoznania się z dostępnym asortymentem. W razie potrzeby służymy fachową pomocą przy dokonywaniu wyboru.
Stalgast Cyrkulator do gotowania sous-vide 1500 W 691100
Netto 1 345,00 zł 1 046,34 zł Brutto 1 654,35 zł 1 287,00 złTomgast Cyrkulator Noon sous Vide C1-8058
Netto 5 210,50 zł 4 923,58 zł Brutto 6 408,92 zł 6 056,00 złSammic Izolowany pojemnik GN 2/1 do cyrkulatorów SmartVide 56 l 1180065
Netto 2 203,00 zł 1 762,40 zł Brutto 2 709,69 zł 2 167,75 złHamilton Beach Cyrkulator zanurzeniowy Acuvide 1000 HSV1000-CE
Netto 2 299,00 zł 1 562,60 zł Brutto 2 827,77 zł 1 922,00 złSammic Pokrywa do pojemnika GN 2/1 do cyrkulatorów SmartVide 7 i 9 1180067
Netto 439,00 zł 351,20 zł Brutto 539,97 zł 431,98 złSammic Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide 2000 W SmartVide X 1180160
Netto 8 871,00 zł 7 096,80 zł Brutto 10 911,33 zł 8 729,06 złSammic Pojemnik GN 1/1 do cyrkulatora SmartVide X 1180070
Netto 4 818,00 zł 3 854,40 zł Brutto 5 926,14 zł 4 740,91 złFM Industrial Urządzenie regenerujące do potraw sous vide 6xGN 1/1 9100608
Netto 10 910,00 zł 8 192,68 zł Brutto 13 419,30 zł 10 077,00 złSammic Wkład dystansujący do pojemników izolowanych GN 2/1 1180191
Netto 408,00 zł 326,40 zł Brutto 501,84 zł 401,47 złSammic Wkład dystansujący do pojemników izolowanych GN 1/1 1180190
Netto 229,00 zł 183,20 zł Brutto 281,67 zł 225,34 złHendi Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide 2000 W Mastervide 222546
Netto 4 303,00 zł 3 442,40 zł Brutto 5 292,69 zł 4 234,15 złHendi Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide 30 l 1200 W czarny 221129
Netto 499,00 zł 399,20 zł Brutto 613,77 zł 491,02 złHendi Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide 50 l 1500 W 221136
Netto 1 199,00 zł 959,20 zł Brutto 1 474,77 zł 1 179,82 złHendi Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide 80 l 2300 W 221143
Netto 1 999,00 zł 1 599,20 zł Brutto 2 458,77 zł 1 967,02 złSammic Cyrkulator do gotowania sous-vide 2000 W SmartVide 9 1180140
Netto 7 096,00 zł 5 676,80 zł Brutto 8 728,08 zł 6 982,46 złHendi Sous Vide GN 1/1 urządzenie do gotowania w niskich temperaturach 225448
Netto 1 849,00 zł 1 479,20 zł Brutto 2 274,27 zł 1 819,42 złHendi Piec do gotowania w niskich temperaturach GN 1/1 225479
Netto 5 599,00 zł 4 479,20 zł Brutto 6 886,77 zł 5 509,42 złHendi Sous Vide GN 2/3 urządzenie do gotowania w niskich temperaturach 225264
Netto 1 389,00 zł 1 111,20 zł Brutto 1 708,47 zł 1 366,78 złSammic Uszczelka piankowa do sondy igłowej 5170060
Netto 177,00 zł 141,60 zł Brutto 217,71 zł 174,17 złSammic Izolowany pojemnik GN 1/1 do cyrkulatorów SmartVide 28 l 1180060
Netto 1 920,00 zł 1 536,00 zł Brutto 2 361,60 zł 1 889,28 złSammic Pokrywa do pojemnika GN 1/1 do cyrkulatorów SmartVide 1180062
Netto 292,00 zł 233,60 zł Brutto 359,16 zł 287,33 złSammic Pokrywa do pojemnika GN 1/1 do cyrkulatorów SmartVide 1180063
Netto 292,00 zł 233,60 zł Brutto 359,16 zł 287,33 złCaterina Cyrkulator do gotowania Sous Vide 700 W 691250
Netto 2 050,00 zł 1 539,02 zł Brutto 2 521,50 zł 1 892,99 złYato Kulki izolacyjne do gotowania sous-vide 100 szt. YG-04735
Netto 23,19 zł 22,49 zł Brutto 28,52 zł 27,66 złBartscher Cyrkulator do gotowania sous-vide 2000 W 115131
Netto 1 964,00 zł 1 569,11 zł Brutto 2 415,72 zł 1 930,01 złBartscher Cyrkulator do gotowania sous-vide 2000 W 115133
Netto 526,00 zł 419,51 zł Brutto 646,98 zł 516,00 złSammic Cyrkulator do gotowania sous-vide 1600 W SmartVide 5 1180100
Netto 4 440,00 zł 3 552,00 zł Brutto 5 461,20 zł 4 368,96 złSammic Cyrkulator do gotowania sous-vide 2000 W SmartVide 7 1180120
Netto 5 626,00 zł 4 500,80 zł Brutto 6 919,98 zł 5 535,98 złHendi Kulki do gotowania sous-vide 500 szt. biały ⌀20 mm 551998
Netto 99,00 zł 79,20 zł Brutto 121,77 zł 97,42 zł